Video un foto ⟩ Latvijas hokejisti dalību PČ noslēdz ar turnīrā visvājāko spēli vairākumā (45)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase otrdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās Vācijas valstsvienībai un nekvalificējās pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Latvijas hokejistiem grupu turnīrā bija visvājākais sniegums skaitliskajā vairākumā.

Latvijas hokejisti septiņās spēlēs 24 reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču guva tikai divus vārtus - realizācija 8,33%, kas ir sliktākais rādītājs turnīrā starp 16 komandām. Mačā pret Vāciju netika izmantota neviena no četrām vairākuma priekšrocībām.

Latvijas izlases labā vārtus guva Rodrigo Ābols, par komandas labāko spēlētāju šajā mačā atzina Miķeli Rēdlihu, savukārt vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 19 metienus (90,48%).

Savainojuma dēļ nespēlēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kura pienākumi tika uzticēti Laurim Dārziņam.

Latvijas izlasē par turnīra labākajiem spēlētājiem tika atzīti Dārziņš (2+2), Ronalds Ķēniņš (1+3) un pasaules čempionāta debitants Renārs Krastenbergs (2+1).

Turnīra mājiniekiem spēlē pret Vāciju bija jāizcīna vismaz viens punkts - jācīnās neizšķirti mača pamatlaikā, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.

Maču klātienē apmeklēja 934 līdzjutēji, kaut arī bija atļauts pulcēties 2660 skatītājiem. 

Biļešu cenas uz grupu turnīra pēdējām spēlēm bija 110 eiro, uz ceturtdaļfināliem - 165 eiro, uz pusfināliem - 220 eiro, uz spēli par trešo vietu - 280 eiro, bet uz finālu - 340 eiro.

Ceturtdien ceturtdaļfinālos spēlēs:

  • plkst. 16.15 Somija - Čehija
  • plkst. 16.15 ASV - Slovākija
  • plkst. 20.15 Vācija - Šveice
  • plkst. 20.15 Kanāda - Krievijas Olimpiskās komitejas komanda

Vietu sadalījums pasaules čempionātā Rīgā:

Zviedrija 9., Kazahstāna 10., Latvija 11., Dānija 12., Norvēģija 13., Lielbritānija 14., Baltkrievija 15., Itālija 16.

Neviena komanda šogad neatstās eliti, jo Covid-19 dēļ nenotika I divīzijas turnīrs, kurā parasti notiek cīņa par ceļazīmēm uz augstāko divīziju.

Mača sākumā Oskars Batņa tika izvirzīts uzbrukuma smailē, taču viņa metiens nebija precīzs un pietiekami spēcīgs. Jau mirkli vēlāk Džons Džeisons Peterka no kreisās malas izcēlās ar ļoti precīzu metienu, raidot ripu gar Jāņa Kalniņa plecu tieši zem vārtu pārliktņa - 0:1.

Sedzot cieši pretinieku aizsardzības zonā, izdevās vāciešus piespiest pazaudēt ripu - Oskars Batņa piespēlēja uz labo malu Rihardam Bukartam, kuram no tuvas distances neizdevās pārspēt Vācijas izlases vārtsargu. Pēc brīža laukuma stūrī tika zaudēta divcīņa par ripu, kas nogādāta vārtu priekšā, un Marsels Nēbelss dubultoja vāciešu pārsvaru - 0:2.

Latvijas izlase ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Lielisks solo gājiens izdevās Jānim Jakam, kurš individuāli apspēlēja pretiniekus, tika līdz metienam no labas pozīcijas, tomēr viņam neizdevās trāpīt. Latvieši pirmo vairākumu šajā mačā neizmantoja, taču jau mirkli vēlāk mājinieki ieguva vēl vienu iespēju.

Tomēr kārtējo reizi statistika atspoguļoja notiekošo laukumā. Latvijas izlase, kurai ir sliktākā vairākuma realizācija šajā turnīrā, kārtējo reizi nespēja izmantot viena spēlētāja pārsvaru. Turklāt jau drīz latviešiem nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā, kas mūsējiem līdz šai spēlei bija otrais labākais čempionātā pēc ASV.

Latvijas izlase skaitlisko mazākumu veiksmīgi izturēja, un līdz pirmā perioda beigām atlika spēlēt vienu minūti, kuras laikā formātā pieci pret pieci vārti netika gūti - rezultāts 0:2 pēc 20 nospēlētām minūtēm. Līdz šim turnīrā realizēti tikai divi no 22 skaitliskajiem vairākumiem.

Otrā perioda sākumā abas komandas lietoja spēka spēli, vācieši brīžiem spēlēja rupji, taču tiesneša svilpe klusēja. Trešdaļas sestajā minūtē Latvijas hokejisti izskrēja ātrajā pretuzbrukumā trīs pret vienu. Rodrigo Ābols kreisajā malā piespēlēja uz vidu Uvim Balinskim, kurš atspēlēja atpakaļ, un uzreiz sekoja precīzs metiens - 1:2. Rodrigo Ābols guva savus pirmos vārtus turnīrā.

Pēc vārtu guvuma Latvijas hokejisti pārņēma iniciatīvu un turpināja pakaļdzīšanos. Mārtiņš Karsums veica spēka paņēmienu, pēc kura savainojumu guva spēles otro vārtu autors Marsels Nēbelss. Vācijas hokejists atstāja laukumu, bet Latvijas izlases uzbrucējam nepiesprieda noraidījumu - noteikumi netika pārkāpti.

44 sekundes līdz otrā perioda beigām divu minūšu noraidījumu par pretinieka klupināšanu saņēma Miks Indrašis. Līdz trešdaļas beigu sirēnai vārtus izdevās nosargāt, un arī pēc pārtraukuma rezultāts uzreiz nemainījās. Izcietis sodu, Indrašis uzreiz iesaistījās spēlē un noslēdza Latvijas izlases pretuzbrukumu, taču pēc viņa metiena ripa mērķi nesasniedza.

Turpinājās sīva cīņa. Trešajā periodā pēc sešām nospēlētām minūtēm metienu skaits abām komandām bija identisks - 20:20. Nedaudz vēlāk Latvijas hokejisti nopelnīja iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Aizturētā soda laikā Kalniņš nomainījās pret laukuma spēlētāju, tomēr tas augļus nedeva. Arī vairākumā viena spēlētāja pārsvaru neizdevās izmantot. Kārtējo reizi...

Trešajā periodā atlika spēlēt nepilnas desmit minūtes. Abu komandu izpildījumā bija aktīva cīņa, tika lietota spēka spēle, taču Latvijas hokejisti maz meta pa vārtiem. Tikmēr vācieši spēlēja pasīvi un sešas ar pusi minūtes līdz trešdaļas beigām uzdāvināja Latvijas izlasei iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Tomēr atkal nekā - arī šoreiz vārti netiek gūti. Mača galotnē Kalniņš nomainījās pret laukuma spēlētāju, tomēr arī tas nedeva cerēto rezultātu.

Latvijas hokejistiem vasaras beigās (no 26. līdz 29. augustam) savā laukumā "Arēnā Rīga" paredzēta dalība 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Pretī stāsies Francija, Itālija un Ungārija. Labākā no šīm četrām komandām izcīnīs ceļazīmi uz nākamā gada olimpiskajām spēlēm.

 
Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu