Visockis-Rubenis atteicis piedāvājumam kļūt par Strasbūras kluba treneri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Visockis-Rubenis
Artūrs Visockis-Rubenis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vīru basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki palīgs Artūrs Visockis-Rubenis pagājušajā vasarā atteica piedāvājumam strādāt Francijas čempionāta klubā Strasbūras SIG.

35 gadus vecais Visockis-Rubenis pagājušā gada vasarā kļuva par Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kluba "Liepāja" galveno treneri. Vēl pirms tam viņš vadīja basketbola klubu "Ventspils".

Latvijas Basketbola savienības (LBS) veidotajā video par šā sporta veida tradīcijām Liepājā Visockis-Rubenis atklāja, ka 2020.gada vasarā bijusi iespēja pievienoties Strasbūras SIG klubam, kļūstot par galvenā trenera palīgu, bet viņš tomēr nolēmis palikt dzimtenē.

"Jā, [pagājušā gada] vasarā man bija piedāvājums doties uz ārzemēm. Uz Franciju, komandu, kas iekļuva FIBA Čempionu līgas "Final 4", - Strasbūras klubu. Bija piedāvājums braukt strādāt kā asistentam. Pēc tam bija piedāvājums arī no "Liepājas". Kaut kā dziļi iekšēji tā sajūta bija tāda, ka gribu palikt Kurzemē. Ģimenes dēļ, tas bija ļoti svarīgs iemesls. Otrkārt, domāju, ka šī pilsēta ir iespēju pilna," sacīja basketbola treneris.

Strasbūras SIG pagājušajā FIBA Čempionu līgas sezonā spēlēja vienā apakšgrupā ar Latvijas čempioni "VEF Rīga". Francijas klubs iekļuva finālastoņniekā, kur vēlāk sasniedza arī labāko četrinieku. 

Mačā par trešo vietu Strasbūras klubs zaudēja Saragosas "Casademont" no Spānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu