Video ⟩ Krievijas Olimpiskās komitejas komanda grauj Baltkrieviju un uzvar A grupā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda otrdien Rīgā jau pirmajā periodā sagrāva Baltkrieviju un izcīnīja pirmo vietu A grupā.

OKR vienība pārspēja Baltkrieviju ar 6:0 (5:0, 0:0, 1:0).

Uzvarētāji visu pa plauktiņiem salika jau pirmajā trešdaļā, kad ar diviem precīziem metieniem izcēlās Ņikita Ņesterovs, kurš pirmos vārtus guva jau 36.sekundē, Imils Gaļimovs, Maksims Šalunovs un Mihails Grigorenko.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem pēc spēlētām četrām minūtēm un 29 sekundēm baltkrievi veica vārtsarga maiņu.

Līdz sestajiem vārtiem spēlē bija jāgaida līdz mača 53.minūtei, kad ar precīzu metienu izcēlās Dmitrijs Voronkovs - 6:0.

OKR komandas vārtos Aleksandrs Samonovs atvairīja 19 baltkrievu metienus.

Šajā grupā otrdien Šveice ar 6:3 pārspēja Lielbritāniju, bet Čehija ar 7:3 - Slovākiju.

A grupā pēc septiņām spēlēm pirmo vietu ar 17 punktiem ieņēma Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda. Ar 15 punktiem finišēja Šveice, ar 13 punktiem - Čehija, bet 12 punktus ieguva Slovākija. Ar desmit punktiem ārpus ceturtdaļfināla palika Zviedrijai, ar deviņiem - Dānija, bet pa četriem punktiem sakrāja Lielbritānija un Baltkrievija.

B grupā otrdien Kanāda "Arēnā Rīga" pēcspēles metienos ar 2:3 zaudēja Somijai, bet pirmo vietu nodrošināja ASV, kas ar 4:2 uzveica Itāliju. Latvija ar 1:2 zaudēja Vācijai, neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

B grupā pirmo vietu ar 18 punktiem izcīnīja ASV, kas par punktu apsteidza Somiju. Vācija finišēja ar 12 punktiem, ar desmit punktiem ceturtdaļfinālā iekļuva arī Kanāda, bet neiekļuva Kazahstāna, ar deviņiem punktiem finišēja Latvija, astoņi punkti tika Norvēģijai, bet Itālija palika bešā.

Ceturtdaļfinālā Čehija tiksies ar Somiju, OKR komanda - ar Kanādu, Šveice ar Vāciju, bet Slovākija - ar ASV.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu