Mēneša beigās Bauskā notiks FIA Eiropas autokrosa čempionāts (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Ervins Grencis ar bagiju Mūsas trasē
Ervins Grencis ar bagiju Mūsas trasē Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Šī mēneša izskaņā, 26. un 27. jūnijā, “Mūsa Raceland” trasē Bauskā tiks atklāta FIA Eiropas autokrosa čempionāta 2021. gada sacensību sezona. Pēc viena gada pārtraukuma leģendārajā trasē atgriezīsies gan spēcīgākie latviešu autokrosa braucēji, gan konkurenti no dažādām Eiropas valstīm, TVNET pavēstīja FIA Eiropas autokross Bauskā sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Lielkāja.

Divās sacensību dienās Bauskā paredzēts aizvadīt sacīkstes Touring Autocross klasē, kurā uz starta stāsties pilnpiedziņas automašīnas. Tāpat arī pārējās Eiropas čempionāta klasēs būs tikai pilnpiedziņas spēkrati: Super Buggy, Buggy 1600 un Junior Buggy, kuri atšķiras ar dažādu pieļaujamo dzinēju jaudu. Papildu sacensībās būs redzamas divas klases, kurās startēs nacionālie braucēji: Salonauto un Xtreme bagiji. Šobrīd tiek prognozēta apmēram 40 nacionālo sportistu dalība, pieteikšanās tiks atvērta tuvāko dienu laikā.

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Šobrīd zināms, ka FIA Eiropas autokrosa čempionāta ieskaitēs uz starta līnijas stāsies seši spēcīgi latviešu autosportisti – Kristiāns un Ervins Grenči, Jānis Boks, Māris Līcis, Juris un Andris Kuļikovski.

Kristiāns Grencis ar bagiju Mūsas trasē
Kristiāns Grencis ar bagiju Mūsas trasē Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Jānis Bergs, Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: "Pēc gada pauzes atgriezīsim Eiropas autokrosa sacensības Latvijā. Visi esam bijuši pacietīgi un gatavojušies, lai atkal dzirdētu troksni un sajustu benzīna smaržu Bauskas novadā. Priecē arī vietējo sportistu iesniegto pieteikumu skaits, kas, iespējams, vēl tiks papildināts. Šī brīža situācijas uzlabošanās, kā arī valstī noteikto ierobežojumu atvieglojumi ļaus uzņemt arī skatītājus un kvēlākos autokrosa fanus, kas ir neatņemama šīs disciplīnas sacensību daļa. Strādājam pie tā, lai visiem šīs sacensības būtu izdevušās.”

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu