Video ⟩ Porziņģis un "Mavericks" nonāk uzvaras attālumā no otrās kārtas

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Kristaps Porziņģis trešdien guva astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča teicamajam sniegumam, svinēja uzvaru.

Dalasieši viesos ar rezultātu 105:100 (35:28, 21:26, 33:21, 16:25) uzveica Losandželosas "Clippers" komandu un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2.

Sestā spēle starp abām komandām paredzēta piektdien Dalasā.

Porziņģis trešdien spēlēja 29 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un trīsreiz pārkāpa noteikumus, "Mavericks" ar latvieti laukumā iemetot par pieciem punktiem vairāk nekā ielaižot.

Dončičs maču noslēdza ar 42 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām. Pēc spēles gan sarunā ar TNT viņš atzina, ka aizvadījis sliktu mača nogali.

Ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām piebalsoja Tims Hārdevejs juniors, bet piecas pārtvertas bumbas bija Dorianam Finnijam-Smitam.

"Clippers" rindās 23 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Polam Džordžam, bet pa 20 punktiem guva Kavai Lenards un Redžijs Džeksons.

"Mavericks" lielāko tiesu no spēles bija vadībā, vien daļu no trešās ceturtdaļas priekšā atrodoties pretiniekiem. Tomēr 18 punktu izrāviens ļāva atgriezties vadībā un iegūt 16 punktu pārsvaru ceturtā ceturkšņa sākumā. 

"Clippers" pakāpeniski atspēlējās, bet divas minūtes un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām Porziņģis pēc Dončiča piespēles realizēja tālmetienu un pārsvarā atjaunoja divciparu skaitli (101:91). Mājinieki guva deviņus bezatbildes punktus, taču izšķirošajā uzbrukumā Nikolā Batums nerealizēja divus metienus un nespēja atgūt "Clippers" vienībai vadību.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu