Video ⟩ Stenlija kauss: "Avalanche" un "Canadiens" hokejisti gūst panākumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Miko Rantanenam gūstot vārtus pagarinājumā, Kolorādo "Avalanche" komanda trešdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu divīzijas fināla otrajā spēlē.

Denveras hokejisti savā laukumā ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Vegasas "Golden Knights" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Pēc pagarinājumā nospēlētām divām minūtēm un septiņām sekundēm Rantanens saņēma Neitana Makinona piespēli un ar spēcīgu metienu no iemetinu apļa raidīja ripu vārtos. Soms realizēja paša nopelnīto vairākumā.

Mājiniekiem pirms tam pamatlaikā ar gūtiem vārtiem izcēlās Brendons Sāds un Taisons Džosts. "Avalanche" Stenlija kausa izcīņu sākusi ar sešām uzvarām pēc kārtas, kas ir atkārtot komandas rekords, ko 1987.gadā sasniedza tobrīd Kvebekā bāzētā vienība.

Filips Grūbauers šajā mačā atvairīja 39 metienus un kļuva par pirmo Kolorādo/Kvebekas komandu vārtsargu, kas uzvarējis sešās Stenlija kausa izcīņas spēlēs pēc kārtas.

Viņu šajā mačā pārspēja vien Aleks Martiness un Railijs Smits. Vārtsargs Marks Andrē Flerī neitralizēja 22 metienus.

Sērijas trešā spēle norisināsies piektdien Lasvegasā.

Tikmēr Ziemeļu divīzijas finālsēriju ar uzvaru sākusi Monreālas "Canadiens", kas viesos ar 5:3 (3:1, 0:0, 2:2) bija pārāka pār Vinipegas "Jets".

NHL visu laiku titulētākās komandas uzvaru gan aizēnoja centra uzbrucēja Džeika Evansa gūtais savainojums. Evanss 57 sekundes pirms spēles beigām ieraidīja ripu tukšos vārtos, taču pēc tam saņēma pretinieka Marka Šeifeles smagu sitienu galvas un kakla rajonā. Evanss no ledus tika aizvests ar nestuvēm, bet Šeifele saņēma noraidījumu līdz mača beigām.

Pirmajās sešās minūtēs viesiem vārtus guva Jesperi Kotkaniemi un Ēriks Stāls, bet trīs minūtes pirms pirmā perioda beigām atzīmējās Niks Sazaki. Pirms Evansa gūtajiem vārtiem "Canadiens" rindās precīzs bija arī Brendans Galahers.

Džoelam Edmundsonam un Džefam Perijam katram bija pa divām rezultatīvām piespēlēm, bet Kerijs Praiss tika galā ar 27 metieniem. Pretiniekiem vārtus guva Edams Lourijs, Dereks Forborts un Kails Konors, bet vārtsargs Konors Hellebaiks atvairīja 28 ripas.

Komandas palika turpat Vinipegā, kur piektdien aizvadīs sērijas otro maču.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu