Salaspils stadions atjaunots atbilstoši FIFA standartiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Salaspils stadions
Salaspils stadions Foto: @Salaspilsnovadapasvaldiba/Facebook

Salaspilī stadions ir ticis atjaunots atbilstoši Starptautiskās Futbola federācijas asociācijas (FIFA) standartiem, informēja Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Viņa stāstīja, ka vakar vakarā, iededzot laukuma prožektorus, tika iezīmēts rekonstruētā Salaspils stadiona jaunais darba cēliens. Rekonstruētā stadiona atklāšanā piedalījās Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, bet laukumu "iesildīja" futbola kluba "Salaspils" II līgas komandas sportisti un Sporta skolas vieglatlēti.

Balcerbule atgādināja, ka 2018.gadā Salaspils novada pašvaldība un Latvijas Futbola federācija noslēdza sadarbības līgumu par futbola laukuma modernizāciju Salaspilī, kas ļautu Pierīgas reģionā izveidot augsta līmeņa FIFA prasībām atbilstošu stadionu.

Federācija no saviem līdzekļiem apņēmās piešķirt Salaspilij pilnīgi jaunu mākslīgo segumu, savukārt Salaspils novada pašvaldība - divus turpmākos gadus atvēlēt vismaz 600 000 eiro stadiona infrastruktūras uzlabošanai.

2019.gada vasarā sākās vērienīgi remontdarbi, kuru laikā veikta stadiona pārbūve. Pirmajā kārtā ietilpa drenāžas un lietus kanalizācijas izbūve sporta laukumam, futbola laukuma un skrejceļu apgaismojuma balstu pamatu izbūve un futbola laukuma pamatnes sagatavošana jaunā seguma ieklāšanai.

Pēc šo darbu pabeigšanas stafeti pārņēma Latvijas Futbola federācija, kura par saviem līdzekļiem ieklāja modernu mākslīgo segumu, nodrošinot iespēju pašvaldības iedzīvotājiem realizēt sportiskās aktivitātes kvalitatīvā, mūsdienīgā un drošā vidē, sacīja pašvaldības pārstāve.

Otrajā kārtā izveidoti vieglatlētikas sektori. Saglabāts esošo skrejceliņu skaits. Tā kā pa vidu skrejceļu ovālam atrodas jaunais futbola laukums, tad, lai novērstu bumbas izsišanu ārpus laukuma, aiz futbola vārtiem uzstādīts norobežojošais tīkls.

Stadiona vienā pusē ir kārtslēkšanas, tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektori un šķēršļu skrējiena ūdens bedre, savukārt otrā pusē - lodes grūšanas sektors un vieta augstlēkšanai. Diska, vesera un šķēpmešanas sektori atrodas ierastajā vietā. Ap volejbola laukumu izveidots betona bruģa segums tribīņu izvietošanai.

Ja iepriekš stadionā varēja sportot tikai gaišajā diennakts laikā, tad tagad spēles varēs notikt, nerēķinoties ar dienasgaismu. Pamatojoties aprēķinos, stadionu un skrejceļus apgaismos kopā 116 LED prožektori, kas uzstādīti uz četriem galvenajiem 25 metrus augstajiem mastiem. Savukārt volejbola laukumu apgaismošanai tiks izmantoti seši zemāki apgaismes stabi, uz kuriem tiks uzstādīti 16 LED prožektori. LED tehnoloģijas stadiona apgaismošanai ļaus patērēt ievērojami mazāk elektroenerģijas.

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko pauda, ka dati liecina, ka futbols arī Salaspilī, tāpat kā Latvijā, ir masveidīgākais sporta veids. Vairākās futbola struktūrās ikdienas nodarbībās ir iesaistīti vairāki simti bērnu un jauniešu, kas liecina, ka arī ilgtermiņa futbola izaugsmei Salaspilī ir liels potenciāls.

"Gan bērnu un jauniešu, gan amatieru un profesionālā futbola izaugsmei šeit ir vajadzīgās tradīcijas un zināšanas. Pēc stadiona modernizācijas un jaunā laukuma ieklāšanas varam teikt, ka nu arī futbola infrastruktūra Salaspilī ir pacelta jaunā līmenī, un tas noteikti būs jūtams atbalsts šī sporta veida tālākajai attīstībai," sacīja Ļašenko.

Līdzās futbolistiem stadionu sekmīgi varēs izmantot arī vieglatlēti un volejbolisti. Tuvākajā laikā stadions tiks sertificēts, un tajā jau varēs notikt daudz plašāka mēroga vērienīgas sporta sacensības.

Stadiona kategoriju apstiprinās Latvijas Futbola federācijas Infrastruktūras komiteja pēc objekta nodošanas, un paredzams, ka jau drīzumā Salaspilī varēs notikt Latvijas čempionāta pirmās līgas un Virslīgas spēles futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu