Latvijas futbola izlase sāks cīņu par Baltijas kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas vīriešu futbola izlase piektdien Daugavas stadionā Rīgā aizvadīs Baltijas kausa izcīņas spēli pret Lietuvas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 19.00, un maču tiešraidē varēs redzēt TV 6 kanālā.

Šogad turnīrs sākās ar Latvijas kaimiņvalstu dueli. Lietuva otrdien savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Igaunijai. Vienīgos vārtus šajā mačā guva Henri Aniers, kurš izcēlās spēles 59. minūtē.

Baltijas kausa izcīņas spēle pret Igauniju paredzēta 10. jūnijā Tallinā, bet 7. jūnijā Latvijas valstsvienība Diseldorfā pārbaudes spēlē tiksies ar četrkārtēju pasaules čempioni Vāciju, kas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram.

FIFA rangā Latvijas izlase patlaban ieņem 138. vietu, četras pozīcijas augstāk atrodas Lietuva, bet Igaunija atrodas 116. vietā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo nometni martā šoreiz Latvijas izlases rīcībā no ārzemēs spēlējošajiem nav vārtsarga Pāvela Šteinbora, pussargu Kristera Tobera un Daniela Ontužāna.

Šoreiz uz izlasi uzaicināti četri potenciāli debitanti: vārtsargs Rihards Matrevics, pussargi Renārs Varslavāns un Raivis Ķiršs, kā arī jau martā izlases gaisotni iepazinušais vārtsargs Krišjānis Zviedris.

"Uz katru nometni izvirzām uzdevumus visai nometnei un katram mačam atsevišķi. Mums šī nometne ir būtiska arī ar to, ka šoreiz ir daudz vairāk iespēju aizvadīt treniņus nekā iepriekšējās nometnēs, un mēs cenšamies to maksimāli izmantot, tostarp arī dodot iespēju vairākiem potenciālajiem debitantiem," norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Kā redzat, mums ir trīs jaunpienācēji - Raivis Ķiršs, Rihards Matrevics un Renārs Varslavāns. Šiem puišiem sekojām līdzi arī iepriekš, tas nav nekāds pēkšņais lēmums. Šīs nometnes laikā mēģināsim iepazīties ar šiem spēlētājiem un saprast, cik lieli palīgi viņi mums var būt tuvākajā laikā," piebilda treneris.

Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņas turnīrā uzvarējusi iepriekšējās četras reizes pēc kārtas - 2012., 2014., 2016. un 2018. gadā. Pērn turnīrs nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ.

Tituliem bagātākā Baltijas kausa izlase oficiālajos turnīros ir Latvija, kuras rēķinā ir 13 triumfa brīži, desmit panākumu ir Lietuvai, bet Igaunijas izlase triumfējusi trīs reizes.

Līdz šim oficiālajos turnīros Baltijas kausā Latvijas izlase aizvadījusi 52 spēles ar kopējo bilanci - 28 uzvaras, 17 neizšķirti un septiņi zaudējumi. Gūto un zaudēto vārtu attiecība - 83:43.

Baltijas kausa ietvaros oficiālās spēlēs Latvijas izlase pret Lietuvu tikusies 26 reizes (13 uzvaras, septiņi neizšķirti, seši zaudējumi, vārtu attiecība 49:28).

Savukārt šī turnīra ietvaros pret Igauniju mūsējie spēlējuši 25 reizes (15 uzvaras, deviņi neizšķirti, viens zaudējums, vārtu attiecība 33:14).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu