Pļaviņš/Točs Pasaules tūres sacensības Čehijā sāk ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš.
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistu duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien ar zaudējumu sāka Ostravā notiekošo Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīru.

Pļaviņš/Točs, kuri Ostravas sacensībās izsēti ar 11.numuru, F grupas mačā ar 0-2 (20:22, 19:21) piekāpās 2013.gada pasaules čempioniem no Nīderlandes - Aleksandram Brouveram un Robertam Mēvsenam (22.)

Laukumā ritēja līdzīga cīņa, pirmā seta galotnē pārākiem izrādoties nīderlandiešiem.

Otrā seta sākumā Latvijas pāris visu laiku bija pussolīti priekšā, taču seta vidū pasaules eksčempioni ieguva pārsvaru (16:13), ko noturēja līdz cīņas beigām, izšķirošo uzbrukuma sitienu realizējot Brouveram.

Otrs Latvijas duets sacensībās Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (16.) pirmajā A grupas cīņā tiksies ar Spānijas veterāniem - Adrianu Gaviru un Pavlo Erreru (17.).

Samoilovam/Šmēdiņam šis turnīrs ir pēdējais cīņā par punktiem olimpiskajā rangā, pirms Ostravas sacensībām nonākot zem kvalifikācijas strīpas.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā ar desmito numuru izliktais Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka G grupas pirmajā duelī ar rezultātu 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās dvīņu māsām Meganai un Nikolai Maknamarām no Kanādas (23.).

Lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, būs jāuzvar G apakšgrupā otrais zaudējušais duets - spānietes Marija Karro un Paula Sorija (26.), kuras pirms tam pārvarēja kvalifikācijas sacensību barjeru.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas gūst pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības ir jānoslēdz.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm, bet iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu