Video ⟩ ASV hokejisti iekļūst Rīgā notiekošā PČ pusfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV hokejisti ceturtdien Rīgā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta (PČ) ceturtdaļfināla spēlē un turpinās cīņu par medaļām šajā turnīrā.

ASV hokejisti ar rezultātu 6:1 (3:0, 1:1, 2:0) pārspēja Slovākijas valstsvienību. Metienu attiecība gan bija līdzīga - 33:28.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Kolins Blekvels un Konors Gerlands, pa reizei ar precīzu metienu izcēlās Braiens Boils un Aleksandrs Hmeļevskis.

Slovākijas izlases labā vienīgos vārtus guva Peters Cehlariks, kurš šajā turnīrā piekto reizi atzīmējās ar precīzu metienu.

Cehlariks patlaban ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 11 punktiem (5+6). Viņam ar 10 punktiem (5+5) seko Gerlands, kurš savu kontu vēl varēs papildināt.

10 punkti (2+8) ir arī Kanādas izlases uzbrucēja Konora Brauna kontā.

Amerikas izlase pasaules čempionātā triumfējusi divreiz (1933. un 1960. gadā), sudrabu izcīnījusi deviņas reizes, bet bronzu astoņas reizes.

Līdz šim pēdējā medaļa, ko pasaules čempionātos izcīnījuši amerikāņi, ir bronza 2018. gadā.

Ceturtdien plkst. 20:15 ceturtdaļfināla mačos laukumā dosies Somija - Čehija un Kanāda - Krievijas Olimpiskās komitejas komanda.

Rīgā pasaules čempionāts hokejā norisināsies līdz 6. jūnijam. Latvijas galvaspilsēta meistarsacīkstes uzņem otro reizi. Iepriekš turnīrs Rīgā notika 2006. gadā.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti otrdien izšķirīgajā spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 1:2 piekāpās Vācijai. Latvijas izlase turnīru noslēdza 12. vietā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu