Jānis Kalniņš paliks KHL

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš jau nākamnedēļ parakstīs jaunu līgumu, savu karjeru turpinot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, portālam TVNET atklāja pats hokejists. 

"Viss ir novests līdz pēdējām sarunām, un tagad gandrīz vai atlicis tikai parakstu uzlikt uz līguma," teica Kalniņš. "Domāju, ka nākamnedēļ viss jau būs nokārtots. Palikšu KHL."

Viņš kliedēja iepriekš izskanējušās runas par iespējamo došanos uz Šveici. 

"Šveicē man nav bijuši pilnīgi nekādi varianti. Absolūti," sacīja Kalniņš. "Šveices līgā sezonā parasti ir divi trīs vārtsargi leģionāri. Un tur paņem tādus, kuriem ir NHL pieredze. Aģents teica, ka KHL būs primārais variants, Šveice otrais un Zviedrija trešais, kur viņš meklēs iespējas."

Iepriekšējās trīs sezonas Kalniņš pavadīja KHL komandā Helsinku "Jokerit". Pēdējā no tām viņš piedalījās 32 regulārā čempionāta mačos, vidēji savos vārtos ielaižot 2,51 ripu, atvairot 91,3% metienus. 

Pirms tam 29 gadus vecais Kalniņš divas sezonas KHL pārstāvēja arī Rīgas "Dinamo". 

Kalniņa aģents ir soms Arifs Hairedins, kuram ir vairāki klienti "Jokerit" rindās un arī citās KHL komandās. 

Šogad pasaules čempionātā Latvijas valstsvienības rindās Kalniņš piedalījās divās spēlēs, vidēji mačā ielaižot 2,44 ripas, atvairot 91,1% metienu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu