Samoilovs/Šmēdiņš sacensības turpinās ar "play-off" pirmo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistu duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Ostravā notiekošajā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā zaudēja cīņā par pirmo vietu grupā un turpinās sacensības no izslēgšanas spēļu pirmās kārtas, bet ar diviem zaudējumiem grupā un dalītu 25.vietu sacensības beidza Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Pāris Samoilovs/Šmēdiņš, kuri Ostravā izsēti ar 16.numuru, cīņā par uzvaru A grupā ar 1-2 (21:18, 16:21, 12:15) piekāpās Čehijas duetam Davids Šveiners/Ondržejs Perušičs, kuri turnīrā kā mājinieki izsēti ar pirmo numuru.

Latvijas duets pārliecinoši sāka pirmo setu (10:5), pēc kā mājinieki bija spiesti pieprasīt pārtraukumu. Latvieši pārtraukumu pieprasīja, kad čehi bija pietuvojušies līdz 17:18.

Čehi divreiz kļūdījās servēs, un Samoilovs ar uzbrukumu panāca 21:18.

Otrā seta sākumā labāk veicās mājiniekiem, pēc Šveinera bloka pret Samoilovu panākot 6:2 un latviešiem pieprasot pārtraukumu. Līdz seta beigām atspēlēties neizdevās - pēc Šveinera māņu sitiena bumba no Samoilova bloka lidoja autā - 21:16 čehu dueta labā.

Trešajā setā mājinieki ieguva 4:2 pārsvaru, taču Latvijas duets čehus panāca - 6:6. Tomēr pēc punkta gūšanas, kad bumba pēc serves trāpīja pa tīkla trosi un pārvēlās latviešu laukuma pusē, mājinieki ieguva 12:9 pārsvaru, pārtraukumu pieprasot Šmēdiņam un Samoilovam. Atspēlēties neizdevās - 12:15.

Čehi iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet latvieši sāks cīņas ar "play-off" pirmo kārtu.

Ceturtdien grupas pirmajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā cīņā ar 2-1 (17:21, 21:19, 15:1) pārspēja veterānus no Spānijas - Adrianu Gaviru un Pavlo Erreru (17.).

Samoilovam/Šmēdiņam šis turnīrs ir pēdējais cīņā par punktiem olimpiskajā rangā, Ostravas sacensības sagaidot kā pirmajiem zem kvalifikācijas strīpas.

Samoilova un Šmēdiņa sīvākie konkurenti cīņā par olimpisko ceļazīmi ir čīlieši Estevans un Marko Grimalti, kuriem Latvijas pāris olimpiskajā rangā zaudē 20 punktus.

Turnīrā ar 21.numuru izsētie Čīles volejbolisti pēc ceturtdienas zaudējuma amerikāņiem - Tri Bournam un Trevoram Krebam (12.) piektdien cīņā par trešo vietu grupā un dalību izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-1 (28:26, 13:21, 15:11) pārspēja vēl vienus pretendentus uz vietu Tokijā - Itālijas pāri Adrians Karambula/Enriko Rosi (5.).

Cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Pļaviņš/Točs, kuri Ostravas sacensībās izsēti ar 11.numuru, tikās ar Krievijas Volejbola federācijas (VFV) duetu Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs, kuri turnīrā izsēti ar sesto numuru un kuriem iepriekšējā posmā Sočos Latvijas duets cīņā par pirmo vietu grupā piekāpās ar graujošo 0-2 (7:21, 14:21).

Arī piektdien latviešiem nācās piekāpties, atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (12:21, 16:21)

Pirmo setu viegli uzvarēja VFV pārstāvji, bet otrajā ar 4:2 vadībā izvirzījās Pļaviņš ar Toču. Tomēr pakāpeniski pārsvaru atguva Ļešukovs ar Semjonovu (12:7). Latvieši gan pietuvojās līdz 14:15, taču seta turpinājumā pārāki bija VFV pārstāvji - 21:16.

Latvieši turnīru beidza ar dalītu 25.vietu un izcīnītiem 240 pasaules ranga punktiem.

Pļaviņš/Točs F grupas pirmajā mačā ar 0-2 (20:22, 19:21) piekāpās 2013.gada pasaules čempioniem no Nīderlandes - Aleksandram Brouveram un Robertam Mēvsenam (22.)

Iepriekš ziņots, ka sieviešu turnīrā ar desmito numuru izliktais Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka G grupā zaudēja Kanādas pārim, bet uzvarēja Spānijas duetu, iekļūstot izslēgšanas cīņās.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas gūst pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības ir jānoslēdz.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm, bet iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu