Graudiņa/Kravčenoka turnīru Ostravā noslēdz izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka
Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Ostravā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu un ieņēma dalītu 17.vietu.

Turnīrā ar desmito numuru izliktais Latvijas duets ar 1-2 (17:21, 21:14, 13:15) zaudēja titulētajām vācietēm Karlai Borgerei/Jūlijai Zūdei, kurām piešķirts 14.numurs.

Spēles sākums aizritēja sīvā cīņā, bet pie rezultāta 5:5 nākamajās trīs izspēlēs uzvarēja Vācijas duets. Kravčenokas precīzais sitiens ļāva pietuvoties līdz viena punkta deficītam (7:8), bet brīdi vēlāk Borgere/Zūde netika galā ar Kravčenokas servi - 12:12. Turpinājumā nelielu pārsvaru atguva Vācijas volejbolistes, bet pašu kļūdas uzbrukumā seta galotnē Borgerei/Zūdai ļāva panākt 19:15. Pirmo setu Latvijas duets zaudēja ar 17:21.

Otrā seta sākumā ar lielisku spēli aizsardzībā un precizitāti uzbrukuma sitienos izdevās uzvarēt trīs punktus pēc kārtas un panākt 4:2. Neilgi pēc tam sekoja vēl viena trīs punktu sērija (7:4), bet pārtraukumā pāri devās pie rezultāta 12:9 par labu Graudiņai/Kravčenokai. Graudiņas bloks un pretinieču kļūda seta otrajā pusē nokārtoja 16:10, pārsvars uz brīdi pieauga arī līdz septiņiem punktiem, bet setā galotnē Graudiņa ar māņu sitienu sekmēja uzvaru - 21:14.

Izšķirošajā setā pie rezultāta 3:3 nākamos trīs punktus ieguva vācietes, bet pēcāk izdevās apturēt Graudiņas sitienu, kas deva četru punktu pārsvaru 8:4. Graudiņa seta galotnē punktus guva ar sitieniem un arī blokā, duetam spējot panākt izlīdzinājumu 13:13. Nākamās divas izspēles uzvarēja vācietes, Latvijas pārim sacensības noslēdzot dalītā 17.vietā.

Par sniegumu turnīrā Graudiņa/Kravčenoka nopelnīja 320 ranga punktus un 3000 ASV dolāru (aptuveni 2500 eiro) naudas balvu.

Ceturtdien Latvijas duets G apakšgrupas pirmajā duelī ar rezultātu 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās dvīņu māsām Meganai un Nikolei Maknamarām no Kanādas (23.). Vēlāk Graudiņa/Kravčenoka otrā apakšgrupas spēlē ar 2-1 (21:15, 19:21, 15:10) uzvarēja spānietes Mariju Karro un Paulu Soriju, kurām bija piešķirts 26.numurs. Viņas iepriekš pārvarēja kvalifikāciju.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Ostravā zaudēja cīņā par pirmo vietu grupā un turpinās sacensības no izslēgšanas spēļu pirmās kārtas, bet ar diviem zaudējumiem grupā un dalītu 25.vietu sacensības beidza Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Samoilovam/Šmēdiņam šis turnīrs ir pēdējais cīņā par punktiem olimpiskajā rangā, Ostravas sacensības sagaidot kā pirmajiem zem kvalifikācijas strīpas.

Tikmēr Pļaviņš/Točs turnīru beidza ar dalītu 25.vietu un izcīnītiem 240 pasaules ranga punktiem.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas gūst pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības ir jānoslēdz.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm, bet iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu