Video ⟩ Somijas hokejisti otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas spēlēs finālā (271)

CopyDraugiem X Whatsapp
Somijas izlases hokejisti
Somijas izlases hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempionātā (PČ) Rīgā par zelta godalgām svētdien cīnīsies Kanādas un Somijas hokeja izlases.

Somija "Arēnā Rīga" otrajā pusfināla spēlē ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Vāciju.

Somus vadībā pirmā perioda 14.minūtē izvirzīja Īro Pakarinens, bet, sākoties trešdaļas pēdējai minūtei, pārsvaru palielināja Hannes Bjorninens. Matīass Plahta otrā perioda 12.minūtē realizēja skaitlisko vairākumu, bet trešā perioda beigās vācieši sešu vīru sastāvā nespēja gūt vēl vienus vārtus, lai panāktu neizšķirtu.

Jusi Olkinuora Somijas izlases vārtos atvairīja 27 no 28 metieniem, bet Matīass Nīderbergers tika galā ar 15 no 17 raidījumiem.

Pirmajā pusfināla spēlē Kanāda ar 4:2 uzvarēja ASV un kā pirmā iekļuva finālā.

Tā kā 2020.gadā Šveicē paredzētais čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, pašreizējie pasaules čempioni joprojām ir somi, kuri triumfēja 2019.gadā Slovākijā. Arī grupu turnīru čempioni aizvadīja pārliecinoši, ar 17 punktiem B grupā ieņemot otro vietu.

Turpretī Vācijas izlase tikai pēdējā spēlē iekļuva izslēgšanas maču turnīrā, ar 12 punktiem B grupā ieņemot trešo vietu. Vācija pamatturnīra pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Latviju.

Vācijas izlase pēdējo godalgu pasaules čempionātā izcīnīja 1953.gadā Šveicē, kad tika pie sudraba.

Somija ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja Čehiju, bet Vācija izglābās pamatlaika beigās un "bullīšos" ar 3:2 pārspēja Šveici.

Marsels Nēbelss ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm ir punktiem ražīgākais hokejists Vācijas izlasē, kamēr Somijas komandā vien 19 gadus vecais Antons Lundels iekrājis 4+3.

Grupu turnīrā savstarpējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Somija. Pirms diviem gadiem Vācijai meistarsacīkstēs Somiju izdevās pieveikt ar 4:2.

Zīmīgi, ka visas četras pusfinālistes pamatturnīrā spēlēja B apakšgrupā.

Fināla spēle paredzēta svētdien.

Latvijas izlasei čempionāts beidzās otrdien ar zaudējumu Vācijai - 1:2. B grupā Latvija ar deviņiem punktiem finišēja sestajā vietā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (271)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu