Šmits palīdz "Barcelona" komandai iekļūt Spānijas čempionāta pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits sestdien guva septiņus punktus Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla trešajā spēlē, palīdzēdams "Barcelona" komandai iekļūt pusfinālā.

"Barcelona" mājās ar 94:73 (25:21, 20:17, 37:14, 12:21) uzvarēja Badalonas "Joventut", kas sērijā līdz divām uzvarām piekāpās ar 1-2.

Savainojuma dēļ Badalonas komandai izslēgšanas turnīrā un regulārā čempionāta izskaņā nevarēja palīdzēt Artūrs Žagars.

Šmits sestdien nospēlēja 16 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus un reizi rezultatīvi piespēlēja. Viņš iemeta abus divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem. Tāpat basketbolists reizi bloķēja metienu, nopelnīja četras personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar dalītu trešo labāko +/- rādītāju komandā 15.

Rezultatīvākais Barselonas klubā ar 22 punktiem bija Kails Kuričs, bet "Joventut" rindās 17 punkti un piecas atlēkušās bumbas Antem Tomičam.

Pieredzējušais Po Gasols uzvarētāju labā guva 14 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Pirmajā spēlē "Barcelona" uzvarēja ar 84:74, bet pēc tam zaudēja ar 63:72.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs kopā ar Vitorijas "TD Systems Baskonia" komandu piektdien nolika Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionu pilnvaras.

"Baskonia" ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā spēlē viesos ar rezultātu 73:78 (19:23, 15:20, 19:16, 20:19) piekāpās "Valencia" komandai.

Sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pārāki bija Valensijas basketbolisti.

Kurucs bija Vitorijas kluba pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Tikmēr Mārča Šteinberga pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" trešdien savā laukumā ar 75:81 zaudēja Madrides "Real", kas sērijā bija pārāka ar 2-0.

Latvijas basketbolists nebija spēles pieteikumā.

ACB regulārajā turnīrā ar 34 uzvarām 36 spēlēs uzvarēja Madrides "Real", bet otrā ar 32 panākumiem bija Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona". Vitorijas komanda ar 23 uzvarām finišēja piektā, Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" nopelnīja par trim panākumiem mazāk un ieņēma septīto vietu, bet kā pēdējā izslēgšanas spēles ar 18 uzvarām sasniedza "Herbalife", kas finišēja astotā.

Rinalds Mālmanis un "Murcia" komanda ar 16 uzvarām turnīru noslēdza 12.pozīcijā, Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Urbas" ar 12 panākumiem ieņēma 15.vietu, savukārt Mārtiņa Laksas pārstāvētā Madrides "Movistar Estudiantes" ar deviņiem panākumiem ieņēma 18.pozīciju starp 19 klubiem.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu