Video ⟩ Stenlija kauss: "Canadiens" turpina uzvaru sēriju, "Golden Knights" atspēlējas no 0-2

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā svētdien uzvaras izcīnīja Monreālas "Canadiens" un Vegasas "Golden Knights" komanda.

"Canadiens" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Vinipegas "Jets", iegūstot 3-0 pārsvaru Stenlija kausa ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām.

Monreāla izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas. Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā "Canadiens" atspēlējās no 1-3 un pārspēja Toronto "Maple Leafs".

Uzvarētāju labā soms Joels Armia guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēļi (2+1).  Vēl pa reizei ar precīzu metienu izcēlās soms Arturi Lehkonens, kanādieši Korijs Perijs un Niks Suzuki.

"Canadiens" kanādiešu vārtsargs Kerijs Praiss atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem (96,3%).

"Jets" labā vienīgos vārtus guva amerikānis Edams Laurijs, bet ASV vārtsargs Konors Helebaks atvairīja 28 no 32 metieniem (87,5%).

Šī dueļa uzvarētāji Stenlija kausa pusfinālā tiksies ar Vegasas "Golden Knights" vai Kolorādo "Avalanche".

"Golden Knights" svētdien mājās ar rezultātu 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) uzveica "Avalanche" un panāca sērijā neizšķirtu 2-2.

Uzvarētāju labā ar "hat trick" jeb trīs gūtiem vārtiem izcēlās kanādietis Žonatans Maršeso. Pa reizei precīzi meta arī kanādietis Makss Pačioreti un amerikānis Patriks Brauns, bet trīs rezultatīvas piespēles zviedra Viljama Karlsona kontā.

"Golden Knights" kanādiešu vārtsargs atvairīja 17 no 18 metieniem (94,4%), bet "Avalanche" ripu ķērājs vācietis Filips Grūbauers tika galā ar 30 no 35 metieniem (85,7%).

Kolorādo labā vienīgos vārtus guva amerikānis Brendons Sāds.

Šo maču klātienē vēroja nedaudz vairāk nekā 18 tūkstoši (18 081) skatītāju, kas šosezon ir NHL spēles apmeklētības rekords.

Stenlija kausa izspēles otrā zarā Tampabejas "Lightning" atrodas 3-1 vadībā pret Karolīnas "Hurricanes", bet Ņujorkas "Islanders" un Bostonas "Bruins" duelī šobrīd ir neizšķirts 2-2.

Pērn par NHL čempioni kļuva "Lightning", kas finālā pārspēja Dalasas "Stars".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu