Ukrainas izlases formastērpi izraisa Krievijas sašutumu pirms Eiropas čempionāta (35)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Uz Ukrainas izlases formastērpiem atainota valsts teritorijas kontūra, iekļaujot arī Krievijas okupēto Krimas pussalu.
Uz Ukrainas izlases formastērpiem atainota valsts teritorijas kontūra, iekļaujot arī Krievijas okupēto Krimas pussalu. Foto: https://www.facebook.com/andriy.pavelko

Asu Krievijas politiķu un mediju reakciju izraisījusi Ukrainas futbola izlases jauno formastērpu prezentācija Eiropas čempionāta jeb "Euro 2020" priekšvakarā.

Uz Ukrainas izlases formastērpiem būs lasāmi uzraksti "Slava Ukrainai!" un "Varoņiem slava!", bet formas krekla priekšpusi rotās valsts teritorijas kontūra, kurā iekļauta arī Krievijas 2014.gadā okupētā Krimas pussala.

Šādu formu izveide un publiska atrādīšana jau izsaukusi asu Krievijas reakciju, viedokli izsakot gan politiķiem, gan sportistiem.

Krievijas Valsts domes deputāts Dmitrijs Sviščevs vietējos medijos paudis cerību, ka Ukrainas izlasei aizliegs izmantot šo ietērpu.

"Ceru, ka to formu aizliegs. Tā ir noteiktas politiskās pozīcijas paušana, kas atšķiras no mūsu valsts nostājas. Tiek radīts konflikts.

Šīs abas komandas taču turnīrā var tikties savā starpā. Kāpēc izmantot "Euro 2020", lai paustu savu politisko nostāju? Savu nostāju var parādīt citādi, nevis sporta laukumos. UEFA vajadzētu reaģēt un formu aizliegt. Sporta stadionos nav vietas politiskām deklarācijām," izteicies Sviščevs.

Cits Valsts domes deputāts, kādreizējais pasaules čempions boksā Nikolajs Valujevs pievienojies kolēģa viedoklim.

"Tas ir mēģinājums politizēt sportu. Tas nav glīti. Var sapņot, cik grib, bet Krima ir Krievijas teritorija. Tas nav apspriežams," sacīja Valujevs.

Ukrainas futbola izlase pirmo spēli Eiropas čempionātā aizvadīs 13.jūnijā pret Nīderlandi, 17.jūnijā spēlēs pret Ziemeļmaķedoniju, bet 21.jūnijā pret Austriju.

Ukraiņi C apakšgrupas mačus aizvadīs Amsterdamā, Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu