Baltkrievijas hokeja valstsvienības treneris atstājis amatu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas vīriešu hokeja izlases galvenais treneris Mihails Zaharovs pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta Rīgā iesniedzis atlūgumu, pirmdien ziņo Baltkrievijas Hokeja federācija (FHB).

FHB savā tīmekļa vietnē ziņo, ka pēc Zaharova atskaites viņš iesniedzis atlūgumu, ko FHB izpildkomiteja pieņēma, atzīstot Baltkrievijas izlases sniegumu pasaules čempionātā Rīgā par neapmierinošu.

59 gadus vecā speciālista vadībā izlase pasaules čempionātā Rīgā ieņēma 15.vietu. Baltkrievi izcīnīja vienu uzvaru septiņos mačos, pirmo reizi pasaules čempionātos pieveicot Zviedriju (1:0) un atņemot vienu punktu Čehijai, zaudējot tai pagarinājumā (2:3). Ar četriem punktiem septiņās cīņās Baltkrievija finišēja pēdējā grupā savā grupā. Rīgā baltkrievi apsteidza tikai itāļus, kuri Rīgā B grupas spēlēs neguva nevienu punktu.

Covid-19 pandēmijas dēļ neviena komanda elites divīziju šosezon neatstāj, Baltkrievijai saglabājot vietu labāko 16 komandu vidū.

Zaharovam šī bija trešā reize pie Baltkrievijas izlases stūres. Viņš tika iecelts par galveno treneri 2019.gada 20.augustā, aizstājot amatā Andreju Sidorenko.

2019./2020.gada sezonā Baltkrievijas izlase Zaharova vadībā astoņos mačos bija izcīnījusi piecas uzvaras, Liepājā uzvarot Četru nāciju kausā un Budapeštā izcīnot Sešu nāciju kausu.

Iepriekš Baltkrievijas izlases galvenā trenera amatā Zaharovs 2003./2004.gada sezonā ar komandu nokļuva elites grupā, Norvēģijā uzvarot pirmās divīzijas čempionātā. Tomēr 2005.gada februārī viņš atstāja amatu pēc neveiksmes Rīgā 2006.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Nākamreiz Zaharovs valstsvienību vadīja pēc Glena Henlona atkāpšanās un ar valstsvienību 2010.gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā ieņēma devīto vietu starp 12 izlasēm.

Kopā Baltkrievijas izlases galvenā trenera lomā Zaharovs aizvadījis 58 mačus, ieskaitot draudzības spēles. Ilgāk par viņu pie Baltkrievijas komandas stūres ir bijis tikai Deivs Lūiss (89) un Anatolijs Varivončiks (78).

Čempionātā uzvarēja Kanāda, finālā pagarinājumā pieveicot Somiju ar 3:2, bet cīņā par trešo vietu ASV ar 6:1 sagrāva Vāciju.

Latvijas izlasei čempionāts beidzās otrdien ar zaudējumu Vācijai - 1:2. B grupā Latvija ar deviņiem punktiem finišēja sestajā vietā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes uzņēmusi 2006. un 2021.gadā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu