Apskatnieks: "Blue Jackets" izrāda interesi par Kanādas izlases treneri Galānu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Žerārs Galāns
Žerārs Galāns Foto: SIPA/Scanpix

Kanādas valstsvienības galvenais treneris Žerārs Galāns pēc triumfa pasaules čempionātā (PČ) Rīgā pacēlis savas akcijas vairāku Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu vērtējumā.

Galāna vadībā Kanādas izlase PČ finālmačā svētdien ar 3:2 papildlaikā pieveica iepriekšējā turnīra uzvarētāju Somijas izlasi. 

Sacensības Kanādas komanda sāka neveiksmīgi. Tika piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, tostarp Latvijas izlasei, un draudēja pat neiekļūšana ceturtdaļfinālā. Bet sacensību atbildīgākajā stadijā Kanāda demonstrēja favorītkomandas cienīgu sniegumu. 

TSN hokeja apskatnieks Darens Dregers izteicies, ka pēc pasaules čempionāta Galāns ievērojami pacēlis savas akcijas un nonācis trīs NHL klubu redzeslokā. To vidū ir latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets". 

Tāpat Galāna pakalpojumos ieinteresētas esot Ņujorkas "Rangers" un Sietlas "Kraken". 

2019./2020. gada sezonā 57 gadus vecais Galāns tika atbrīvots no galvenā trenera amata Vegasas "Golden Knights" un kopš tā laika NHL nav strādājis. 

Savas trenera karjeras laikā viņš iepriekš vadījis "Blue Jackets". Viņš bijis arī Floridas "Panthers" vienības galvenais treneris. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu