Talantīgā Gofa kļūst par 15 gadu laikā jaunāko "Grand Slam" turnīra 1/4 finālu sasniegušo tenisisti

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Amerikāņu pusaudze Koko Gofa pirmdien kļuva par jaunāko tenisisti, kas sasniegusi "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu 15 gadu laikā.

Gofa, kas turnīrā izsēta ar 24. numuru, to paveica 53 minūšu laikā, pārspējot ar 25. numuru izlikto Tunisijas sportisti Onsu Žabēru ar 6-3, 6-1.

17 gadu vecumā viņa ir jaunākā tenisiste, kura sieviešu sacensībās sasniegusi "Grand Slam" pēdējos ceturtdaļfinālu kopš čehietes Nikolas Vaidišovas, kura 2006.gadā iekļuva ceturtdaļfinālā "Roland Garros".

Gofa kopš Dženiferas Kapriati 1993.gadā ir arī jaunākā amerikāniete, kura Parīzē iekļuvusi labāko astoņu spēlētāju vidū.

Pirmdienas spēlē kortā amerikāniete nedeva ne breikbumbu oponentei, kamēr pati četras reizes vinnēja punktu, servējot pretiniecei.

"Esmu ļoti laimīga, ka esmu sasniegusi savu pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Šodien spēlēju ļoti labi," sacīja Gofa, kura Parīzē šogad vēl nav zaudējusi ne seta.

Turklāt viņa uzzināja, ka ir iekļauta startam ASV komandā Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Gofu, kura 2019.gadā 15 gadu vecumā pārvarēja kvalifikāciju un trīs pamatturnīra kārtas Vimbldonā, cīņā par vietu pusfinālā gaida čehiete Barbora Krejčikova.

Pasaules ranga 33.rakete sasniedza savu pirmo "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālu, ar 6-2, 6-0 uzvarot 2018.gada vicečempioni un bijušo "US Open" čempioni Slounu Stīvensu (WTA 59.).

Sieviešu sacensībās atlikušas vairs tikai divas no pirmajā desmitā izsētajām tenisistēm - ar ceturto numuru izliktā amerikāniete Sofija Kenina, kura pirmajā kārtā pārspēja Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko, un pašreizējā čempione no Polijas Iga Švjonteka, kura izsēta ar astoto numuru.

Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Parīzē nepārvarēja pirmo kārtu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu