Video ⟩ Sakari sagrauj "French Open" ceturto numuru Keninu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Sakari
Marija Sakari Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas tenisiste Marija Sakari pirmdien "French Open" astotdaļfinālā sagrāva pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta finālisti amerikānieti Sofiju Keninu, kura turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru.

Grieķiete uzvarēja ar 6-1, 6-3, pirmo reizi iekļūstot "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālā.

Pasaules ranga 18.raketei bija nepieciešamas tikai 68 minūtes, lai uzvarētu Keninu.

Viņas pretiniece būs turnīra čempione poliete Iga Švjonteka, kura izsēta ar astoto numuru un ir pēdējā no izsēto spēlētāju desmitnieka, kas vēl cīnās par čempiones titulu, vai ukraiņu pusaudze Marta Kostjuka.

Sakari sešas reizes ieguva punktu, servējot Keninai, kamēr pati atļāvās zaudēt vien divus savas serves geimus.

2020.gada "Australian Open" uzvarētāja pieļāva 32 nepiespiestās kļūdas un pieļāva deviņas dubultkļūdas.

"Man trūkst vārdu. Es mīlu Parīzi. Lieliski pavadu laiku un negribu aizceļot drīzumā," pēc spēles sacīja Sakari, kurš pagājušajā gadā Melburnā un Ņujorkā sasniedza astotdaļfinālu. "Es īstenībā to izbaudu, tas ir vissvarīgākais. Es nemoku sevi, esot kortā."

Uzvara pār Keninu bija Sakari trešā uzvara pār pasaules labāko piecinieka spēlētāju šajā sezonā.

Jau ziņots, ka citās pirmdienas sieviešu turnīra spēlēs amerikāņu pusaudze Koko Gofa kļuva par jaunāko tenisisti, kas sasniegusi "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu 15 gadu laikā.

Gofa, kas turnīrā izsēta ar 24.numuru, to paveica 53 minūšu laikā, pārspējot ar 25.numuru izlikto Tunisijas sportisti Onsu Žabēru ar 6-3, 6-1.

17 gadu vecumā viņa ir jaunākā tenisiste, kura sieviešu sacensībās sasniegusi "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu kopš čehietes Nikolas Vaidišovas, kura 2006.gadā iekļuva ceturtdaļfinālā "Roland Garros".

Gofa kopš Dženiferas Kapriati 1993.gadā ir arī jaunākā amerikāniete, kura Parīzē iekļuvusi labāko astoņu spēlētāju vidū.

Gofu, kura 2019.gadā 15 gadu vecumā pārvarēja kvalifikāciju un trīs pamatturnīra kārtas Vimbldonā, cīņā par vietu pusfinālā gaida čehiete Barbora Krejčikova.

Pasaules ranga 33.rakete sasniedza savu pirmo "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālu, ar 6-2, 6-0 uzvarot 2018.gada vicečempioni un bijušo "US Open" čempioni Slounu Stīvensu (WTA 59.).

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistes - Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova - Parīzē nepārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu