Cīņā par pirmo "Grand Slam" pusfinālu Zidanšeka pārspēj Badosu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tamara Zidanšeka otrdien Francijas atklātajā čempionātā kļuva par pirmo Slovēnijas tenisisti, kas sasniegusi "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

WTA ranga 85.vietas īpašniece Zidanšeka ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 4-6, 8-6 pārspēja spānieti Paulu Badosu (WTA 35.), kura turnīrā bija izlikta ar 33.numuru.

Zidanšeka divreiz spēlējusi "WTA 250" sērijas turnīru finālos un abos zaudējusi. Pirms šī gada "French Open" 23 gadus vecā slovēniete "Grand Slam" turnīros nebija tikusi tālāk par otro kārtu.

Arī viņas vienaudze Badosa pirmo reizi karjerā spēlēja kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā.

Pusfinālā Zidanšekai pretī stāsies Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina (WTA 22.) vai Krievijas pārstāve Anastasija Pavļučenkova (WTA 32.). Šīs tenisistes "French Open" izsētas ar numuru, kas ir vienu vietu augstāk par viņu pozīciju rangā.

Jau tagad zināms, ka vismaz viena tenisiste pirmo reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" turnīra finālā, jo Zidanšekas potenciālās pretinieces pusfinālā Ribakina un Pavļučenkova līdzšinējā karjerā nav sasniegušas augstākās raudzes turnīru labāko četrinieku.

Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Parīzē nepārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Olimpiskajās spēlēs iekļūs 56 labākās tenisistes pēc WTA ranga, taču no vienas valsts nevarēs būt vairāk par četrām sportistēm. Abas Latvijas pārstāvēs šobrīd ir kvalifikācijas zonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu