Video ⟩ Gobērs trešo reizi karjerā saņem NBA sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas garā gala basketbolists Rūdijs Gobērs trešo reizi karjerā atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labāko aizsardzības spēlētāju.

Jūtas "Jazz" centra spēlētājs Gobērs regulārajā čempionātā bija labākais bloķētajos metienos (190) un aizsardzībā izcīnītajās atlēkušajās bumbās (720). Viņš balvu saņēma dienu pēc tam, kad Rietumu konferences pusfināla pirmās spēles pēdējā sekundē nobloķēja metienu, kas, sasniedzot savu mērķi, būtu izlīdzinājis mača rezultātu.

Gobērs pamatturnīrā vidēji mačā guva 14,3 punktus, izcīnīja 13,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,7 metienus.

Balsojumā, kurā piedalījās 100 mediju pārstāvji, Gobērs saņēma 84 pirmās vietas un 464 punktus. Otrais ar 15 pirmajām vietām un 287 punktiem bija Bens Simonss no Filadelfijas "76ers", bet trešo vietu ar 76 punktiem ieņēma Dreimonds Grīns no Goldensteitas "Warriors".

Gobērs par labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts arī 2018. un 2019.gadā. Četrreiz pie šī goda tikuši Dikembe Mutombo un Bens Volless, bet trīsreiz balvu saņēmuši Gobērs un Dvaits Hovards.

Ar Gobēru centra pozīcijā "Jazz" regulārajā čempionātā uzvarēja 52 no 72 spēlēm un pirmo reizi izslēgšanas turnīrā tika izsēta ar pirmo numuru. Soltleiksitijas basketbolisti pretinieku metienu precizitāti ierobežoja līdz vidēji 44,7%.

Jau ziņots, ka par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Denveras "Nuggets" centra Nikola Jokičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu