UEFA pēc Krievijas spiediena pieprasa Ukrainai veikt izmaiņas izlases kreklos (16)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien pieprasījusi Ukrainai veikt izmaiņas valstsvienības spēļu kreklos, nosaucot tos par politizētiem.

Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka UEFA pieprasījusi noņemt no Ukrainas futbola izlases krekliem uzrakstu "Varoņiem slava!", kas izraisīja sašutumu Krievijā. 

Šādos kreklos Ukrainas valstsvienība plāno piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīra, kas sāksies piektdien. 

UEFA uzskata, ka uzraksts krekla iekšpusē ir izteikti politiska rakstura.

Otrdien Krievijas Futbola federācija (RFS) nosūtīja vēstuli UEFA, protestējot par kreklu, kura priekšpusē ir minētais uzraksts. Tāpat krekla priekšpusē redzama valsts teritorijas kontūra, kurā iekļauta arī Krievijas 2014. gadā okupētā Krimas pussala.

UEFA gan atļāvusi atstāt uz krekliem redzamo valsts teritorijas kontūru un uzrakstu "Slava Ukrainai!". Šo saukli UEFA uzskata par vispārēju un nepolitisku valstiskas nozīmes frāzi un tāpēc to var izmantot uz izlases spēļu krekliem.

Foto: Reuters/ScanPix

Tikmēr portāls "tribuna.com" vēsta, ka Ukrainas Futbola asociācija veic pārrunas ar UEFA, lai atļautu atstāt uzrakstu "Varoņiem slava!". 

UEFA tradicionāli uzsvērusi, cik svarīgi ir izvairīties no politikas futbolā.

Eiropas čempionāta finālturnīru Ukrainas izlase sāks 13. jūnijā ar spēli Amsterdamā pret Nīderlandi, 17. jūnijā Bukarestē gaidāma cīņa pret Ziemeļmaķedoniju, bet 21. jūnijā Rumānijas galvaspilsētā Ukrainas izlase spēlēs pret Austriju.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu