Video un audio ⟩ Māris Verpakovskis: Eiropas čempionātā jutīšu līdzi Anglijai

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET sporta podkāstā jeb raidierakstā "Čempionu brokastis" uz sarunu aicinājām Latvijas futbola leģendu Māri Verpakovski, lai apspriestos par Eiropas čempionātu futbolā, kas ilgs mēnesi - no 11. jūnija līdz 11. jūlijam. Turnīrā piedalīsies 24 komandas. Kura būs spēcīgākā?

Bukmeikeri par Euro 2020 galvenajiem favorītiem uzskata pasaules čempionus Francijas futbolistus. Prognozēs par potenciālajiem uzvarētājiem seko Anglija, Beļģija, Vācija, Itālija, Spānija, Portugāle un Nīderlande.

Verpakovskim allaž mīļa komanda ir bijusi Horvātija, kas 2018. gadā Pasaules kausa finālā piekāpās Francijai. Taču šovasar horvātiem sastāvs nav vairs tik spēcīgs, kāds tas bija pirms trim gadiem.

"Jutīšu līdzi Anglijai. Šī komanda būs viena no favorītēm. Manuprāt, pēc ilgāka pārtraukuma viņiem ir spēcīgs sastāvs," uzskata Verpakovskis.

Anglijai lielajos turnīros allaž nav veicies. Pasaules kausu izdevās iegūt tālajā 1966. gadā, bet Eiropas čempionātā labākais rezultāts ir trešā vieta - 1968. un 1996. gadā.

"Uzbrucēji un pussargi angļiem būs vieni no spēcīgākajiem šajā čempionātā," domā Latvijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs.

Jau daudzus gadus runā par talantīgo Beļģijas paaudzi futbolā, tomēr šā brīža FIFA ranga līdere titulu līdz šim nav izcīnījusi - 2018. gadā Pasaules kausā trešā vieta.

"Šis ir "būt vai nebūt" čempionāts, kad beļģiem kaut kas ir jāparāda un jāuzvar. Līderiem vidējais vecums ir jau diezgan liels - 28, 29, 30 gadi," atzīmē Verpakovskis.

Daudzu ekspertu vērtējumā Francija ir galvenā turnīra favorīte. Šī valstsvienība triumfēja 2018. gada Pasaules kausa izcīņā un iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas notika 2016. gadā, sasniedza finālu, kur piekāpās Portugālei. 

"Sastāvs ir ļoti dziļš un pieredzējis. Viņi ir sajutuši lielo uzvaru garšu, uzvarot pasaules čempionātā. Liela daļa no tā turnīra sastāva ir saglabāta," spriež Verpakovskis.

Pēdējā laikā pārliecinoši spēlē Itālija, kas nav zaudējusi 27 spēles pēc kārtas. Panākumu sērija ilgst jau kopš 2018. gada septembra.

Starp favorītiem noteikti jāmin arī Eiropas čempione Portugāle ar Krištianu Ronaldu priekšgalā. Lielisku sezonu Mančestras "United" rindās aizvadījis Brunu Fernandešs.

"Portugāļiem un itāļiem ir raksturīgi sasniegt rezultātu, nerādot spilgtu futbolu. Tas šādos turnīros ir ļoti svarīgi," spriež Verpakovskis.

Kura komanda būs "tumšais zirdziņš" un varētu sarūpēt pārsteigumu? Kurš būs turnīra labākais vārtu guvējs? Par šiem un citiem tematiem Verpakovska domas uzzināsiet, klausoties sarunu video un audio formātā.

Kā zināms, Latvija vienīgo reizi Eiropas čempionātā spēlēja 2004. gadā. Grupu turnīrā ar 1:2 tika atzīts Čehijas pārākums, neizšķirti 0:0 noslēdzās cīņa pret Vāciju, bet Nīderlandei mūsējie piekāpās ar 0:3. Latvijas labā vienīgos vārtus guva tieši Verpakovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu