Video ⟩ Džokovičs aptur Nadalu un "French Open" finālā pievienojas Cicipam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs piektdien Francijas atklātā čempionāta pusfinālā divu tenisa gigantu mačā uzvarēja par "māla karali" dēvēto Rafaelu Nadalu.

Serbu tenisists ranga trešajā pozīcijā esošo spāni uzvarēja ar rezultātu 3-6, 6-3, 7-6 (7:4), 6-2 un nodrošināja vietu finālā, kurā svētdien pretī stāsies grieķis Stefans Cicips.

Spēle beidzās pēc plkst.23, kad Francijā ir spēkā ierobežojumi, taču ar varasiestāžu atļauju tribīnēs sanākušie līdzjutēji varēja līdz beigām noraudzīties abu tenisistu spraigo un atlētisko cīņu.

Džokovičs pirmajā setā nonāca iedzinējos ar 0-5, tomēr atspēlējās un vēlāk Nadals tikai ar septīto setbumbu guva uzvaru 6-3. Ja pirmie divi seti ilga aptuveni stundu katrs, tad pavisam smags abiem tenisistiem izvērtās trešais sets, kurā 98 minūšu garā cīņā pārāks bija Džokovičs, serbam atspēlējot vienu setbumbu un gūstot virsroku vien taibreikā.

Ceturto setu Džokovičs sāka ar zaudētu servi, tomēr pēc otrā geima trīsreiz nobreikoja Nadalu un guva uzvaru ar 6-2, kas deva vietu finālā.

Abi tenisisti aci pret aci tikās 58.reizi karjerā, bet uz māla seguma pirms piektdienas mača krietni labāka bilance bija Nadalam - 19 uzvaras un septiņi zaudējumi, Parīzē uzvarot septiņās no astoņām cīņām. Tāpat Nadalam ir izcila bilance "French Open", kur viņš 16 gadu laikā uzvarējis 105 no 108 dueļiem. Viņu "French Open" uzvarējuši ir tikai divreiz Džokovičs un vienreiz Robins Sēderlings.

Uz māla seguma Džokovičs Nadalu nebija uzvarējis kopš 2016.gada Romas turnīra.

Nadals 13 no saviem 20 "Grand Slam" tituliem izcīnījis tieši Francijas atklātajā čempionātā. Savukārt Džokovičs Parīzē uzvarējis tikai vienu reizi un viņa kontā ir par diviem "Grand Slam" tituliem mazāk.

Tikmēr planētas piektā rakete Cicips pusfinālā arī smagā duelī ar rezultātu 6-3, 6-4, 4-6, 4-6, 6-3 pārspēja ranga sesto numuru Aleksandru Zverevu.

Cicips kļūs par pirmo Grieķijas tenisistu, kurš spēlēs "Grand Slam" finālā.

Zverevs atspēlējās pēc diviem pirmajiem zaudētājiem setiem un piektajā setā pie rezultāta 2-5 neļāva pretiniekam realizēt četras mačbumbas. Tomēr nākamajā geimā Cicips pielika punktu trīs stundas un 40 minūtes ilgušajai cīņai.

Cicips spēlēja savā trešajā "Grand Slam" pusfinālā. Iepriekšējo divos - aizpērn Austrālijā un pērn Francijā - viņš zaudēja attiecīgi Nadalam un Džokovičam.

22 gadus vecā Cicipa māte Jūlija Saļņikova (tagad - Apostoli) savulaik arī spēlēja profesionālajā tenisā. Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados viņa kopā ar Ģirtu Dzeldi uzvarēja PSRS čempionāta jauktajās dubultspēlēs, bet kopā ar Agnesi Gustmani izcīnīja vienu ITF dubultspēļu titulu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu