Krištopāna pārstāvētā PSG Čempionu līgas pusfinālā pazaudē piecu vārtu pārsvaru un piekāpjas "Aalborg"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns (centrā)
Dainis Krištopāns (centrā) Foto: https://www.facebook.com/LVhandball/

Latvijas handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētā komanda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas pusfinālā izsēja piecu vārtu pārsvaru un piekāpās Dānijas klubam "Aalborg".

PSG zaudēja "Aalborg" ar 33:35 (15:13).

Jau spēles sākumā PSG handbolisti panāca 3:0 savā labā un pirmajā puslaikā ne reizi neļāva pretiniekiem panākt kaut neizšķirtu.

Arī otrā puslaika pirmajā pusē Parīzes klubs atradās komfortablā triju līdz piecu vārtu pārsvarā, taču pēc 22:17 38.minūtē dāņi sāka atspēlēšanos, neizšķirtu (24:24) panākot desmit minūtes vēlāk.

Parīzes klubs vairs ne reizi neizvirzījās vadībā, ilgāku laiku rezultātam svārstoties no vienu vārtu pārsvara dāņiem līdz neizšķirtam, taču beigās pārāki izrādījās Dānijas handbolisti.

Krištopāns pa vārtiem nemeta un paspēja izcelties vien ar divu minūšu noraidījumu.

Rezultatīvākais PSG rindās ar septiņiem vārtiem desmit metienos bija Nedims Remilī. Seši vārti sešos metienos Mikela Hansena kontā, pa četriem vārtiem guva Ferrans Solē, Luks Steinss un Luka Karabatičs.

Uzvarētāju labā astoņus vārtus iemeta Fēlikss Klārs, pa pieciem - Nikolajs Kristensens, Magnuss Jensens un Renē Antonsens, pa četriem - Lukass Sandells un Henriks Mellgārds Jensens.

Parīzes kluba pretinieki cīņā par trešo vietu noskaidrosies sestdien otrā pusfināl/a, kurā tiksies Spānijas klubs "Barcelona" ar "Nantes" no Francijas.

PSG sniegums sezonas sākumā nebija pārliecinošs, tomēr tā uzvarēja A grupā. Ceturtdaļfinālā Krištopāna pārstāvētā komanda tikās ar iepriekšējās sezonas čempioni Ķīles THW. Lai gan pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Parīzes komanda zaudēja, otrajā tā guva panākumu un divu maču summā uzvarēja ar 63:59.

"Aalborg" ir čempionāta jaunpienācēja, kas pusfinālā nonākusi pēc ceturtdaļfināla uzvaras pār Islandes izlasē spēlējošā latvieša Aleksandra Pētersona pārstāvēto Vācijas vienību "SG Flensburg-Handewitt"

Barselonas klubs šajā sezonā ir uzvarējis visās spēlēs, ceturtdaļfinālā vieglā cīņā uzvarot Baltkrievijas komandu Brestas "Meškov".

Savukārt Nantes komanda Čempionu līgas pusfinālā nonākusi otro reizi. Ceturtdaļfināla divu spēļu summā ar 62:60 tā uzvarēja "Vezsprem" no Ungārijas.

EHF Čempionu līgas "Final 4" Ķelnē norisināsies līdz 13.jūnijam.

Lai neaizvadītās cīņas neietekmētu komandu izredzes spēlēt izslēgšanas maču turnīrā, EHF nolēma "play-off" turnīram pielaist ne tikai abu grupu pirmo sešu vietu īpašnieces, bet visas 16 komandas.

Šajā izslēgšanas spēļu formātā grupas pirmā komanda astotdaļfinālā tikās ar otras grupas astoto komandu, otrās vietas īpašniece - ar otras grupas septīto vienību un tā tālāk.

Iepriekšējās sezonas Čempionu līgas uzvarētāju Covid-19 radītās pandēmijas dēļ izdevās noskaidrot vien pērnā gada nogalē. Finālā uzvaras laurus plūca Ķīles THW, kas pārspēja "Barcelona", bet bronzas mačā PSG uzvarēja "Vezsprem".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu