Kronvalda parkā taps Kārlim Skrastiņam veltīts piemineklis ar nosaukumu "Dzelzs vīrs" (16)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP

Hokejista Kārļa Skrastiņa dzīvība izdzisa pirms desmit gadiem. Leģendārā hokejista piemiņai Rīgā taps piemineklis, kura izvietošana gan vēl jāsaskaņo ar pašvaldības atbildīgajām struktūrām.

Starp pašvaldību un nodibinājumu "Kārļa Skrastiņa fonds" ir vienošanās par pieminekļa atrašanās vietu - objekts iecerēts Rīgā, Kronvalda parkā, Kalpaka bulvārī, posmā starp Alunāna un Antonijas ielu.

Tomēr nodibinājums esot informēts par nepieciešamību vērsties Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, lai nokārtotu pieminekļa atrašanās vietas zemes nomas tiesiskos aspektus.

Rīgas dome arī aicinājusi projekta veiksmīgā īstenošanā sadarboties ar Rīgas Pieminekļu padomes ekspertiem, jo objekta iederība izvēlētajā vietā būs jāskaņo arī Pieminekļu padomē.

LETA jau ziņoja, ka pirms desmit gadiem mūžībā aizgājušā hokejista Kārļa Skrastiņa pieminekļa "Dzelzs vīrs" autors tiks izraudzīts starptautiskā konkursā, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Kārļa Skrastiņa fonds" valdes priekšsēdētājs Jānis Mednis.

Iniciatīvas autori informē, ka noslēdzies pieminekļa novietnes saskaņošanas process, kuru nesen atbalstījusi Rīgas Vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padome un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP). Tuvākajā laikā tiks uzsākts starptautisks pieminekļa tēlniecības konkurss.

Skrastiņš mūžībā devās 2011.gada 7.septembrī, kad Krievijas pilsētā Jaroslavļā aviokatastrofā gāja bojā visi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāji.

Laika posmā no 2000.gada 21.februāra līdz 2007.gada 8.februārim Skrastiņš aizvadīja 487 NHL spēles pēc kārtas, labojot Tima Hortona aizsargu rekordu. Latvieša pēc kārtas aizvadīto spēļu sērija ilga līdz tā paša gada 25.februārim, sasniedzot 495 spēļu robežu

Pateicoties savai izturībai, Skrastiņš ieguva iesauku "Dzelzs vīrs" ("Iron Man"). 2007.gada martā "Avalanche" vadība Skrastiņu nominēja Bila Mastertona piemiņas balvai, kas pēc katras sezonas tiek piešķirta līgas neatlaidīgākajam spēlētājam, taču viņš to neieguva.

Latvijas izlases sastāvā Skrastiņš piedalījās 12 pasaules čempionātos, kā arī trijās olimpiskajās spēlēs. Latvijas izlases rindās Skrastiņš kopumā aizvadīja 151 spēli, gūstot 28 vārtus un izpildot 38 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu