"Gas Gas" pārstāvošais Jonass nefinišē MXGP sezonas pirmajā braucienā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass
Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass Foto: Publicitātes foto

"Gas Gas" komandu pārstāvošais Latvijas motosportists Pauls Jonass šodien nefinišēja pasaules motokrosa čempionāta pirmā posma - Krievijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā.

Svētdien posms sākās ar kvalifikācijas braucienu, kurā Jonass uzrādīja piekto rezultātu, bet ātrākais bija nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Tomēr jau sezonas pirmajā braucienā Latvijas motosportists piedzīvoja neveiksmi. Kritiena vai mehānisku problēmu dēļ Jonass jau pirmajā aplī atkāpās uz pēdējo pozīciju vairāk nekā pusotru minūti aiz vadošajiem braucējiem. Sacīkstes vidū viņš iebrauca boksos un izstājās no pirmā brauciena.

Sezonas pirmajā braucienā uzvaras laurus plūca slovēnis Tims Gajsers, otrais bija francūzis Romēns Febvrs, bet trešais - itālis Antonio Kairoli. Pēc starta vadībā izvirzījās spānis Horhe Prado, kurš kļūdas dēļ ātri zaudēja pirmo vietu un vēlāk arī piedzīvoja kritienu, atkāpjoties uz otro desmitu, bet finišā viņš bija devītais.

Plkst.16 sāksies otrais brauciens MXGP klasē.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā. Savas līdz šim pēdējās sacensības Jonass aizvadīja pagājušā gada martā.

Nākamais posms paredzēts 27.jūnijā Lielbritānijā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 19 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā, bet ceturtais posms 11.jūlijā paredzēts Latvijas trasē Ķegumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu