Video ⟩ Planētas pirmā rakete Džokovičs otrreiz karjerā uzvar "French Open"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Tenisists Novaks Džokovičs svētdien Parīzē notikušajā Francijas atklātajā čempionātā plūca laurus, kļūstot par trešo tenisa spēlētāju vēsturē, kurš visos četros "Grand Slam" turnīros katrā uzvarējis vismaz pa divām reizēm.

Finālspēlē Serbijas tenisists ar rezultātu 6-7 (6:8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 vairāk nekā četru stundu mačā pārspēja ranga piekto numuru Stefanu Cicipu no Grieķijas.

Cicips pēc diviem uzvarētiem setiem nonāca tuvu tam, lai izcīnītu savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā. Nākamo setu viņš zaudēja un izmantoja medicīnisko pārtraukumu, taču tas nepalīdzēja, arī nākamajos divos setos uzvarot pretiniekam.

34 gadus vecais Džokovičs svētdien izcīnīja savu 19. "Grand Slam" titulu, karjerā, tikai par vienu trofeju atpaliekot no rekordistiem Rafaela Nadala un Rodžera Federera. Nadalu pusfinālā apturēja Džokovičs, bet Federers no turnīra izstājās traumas dēļ.

Tāpat Džokovičs kļuva par vēsturē trešo tenisistu, kurš vismaz pa divām reizēm uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros. Iepriekš kas tāds pa spēkam bijis tikai Rojam Emersonam un Rodam Leveram, bet nevienam citam tenisistam pēdējo 52 gadu laikā.

Džokovičs karjeras laikā izcīnījis 84 ATP titulus, no tiem trīs šajā sezonā. Pirmo reizi viņš "French Open" uzvarēja 2016.gadā.

Tikmēr Cicips bija pirmais Grieķijas tenisists, kurš jebkad spēlējis kāda "Grand Slam" turnīra finālā.

Parīzē norisinājās sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu