Latvijas basketbolists Šmits un "Barcelona" nonāk uzvaras attālumā no ACB čempiontitula

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva divus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) fināla pirmajā spēlē, viņa pārstāvētajai "Barcelona" komandai izcīnot uzvaru.

"Barcelona" viesos ar rezultātu 89:75 (15:20, 18:16, 29:16, 27:23) pārspēja Madrides "Real".

Finālsērija rit līdz vienas komandas divām uzvarām. Spānijas basketbola klasika turpināsies otrdien Barselonā ar otro spēli, bet, ja būs nepieciešams trešais mačs, tas norisināsies ceturtdien Madridē.

Šmits svētdien laukumā pavadīja 12 minūtes un 58 sekundes, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat valmierietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Korijs Higinss, bet pretiniekiem 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Valteram Tavaresam.

"Barcelona" vienība pirmajā kārtā ar 2-1 pieveica Badalonas "Joventut", bet otrajā ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār Tenerifes "Lenovo". "Real" pirmajā kārtā ar 2-0 apturēja Grankanārijas "Herbalife", bet otrajā ar 2-1 uzveica "Valencia" vienību.

Šosezon ACB mačos laukumos bija arī Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut"), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife"), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas") un Mārtiņš Laksa (Madrides "Movistar Estudiantes"). Kuruca, Žagara un Šteinberga pārstāvētās komandas nepārvarēja "play-off" pirmo kārtu, bet pārējās latviešu pārstāvētās komandas palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu