Video ⟩ NBA "play-off": "Suns" iekļūst pusfinālā, "Bucks" panāk neizšķirtu cīņā pret "Nets"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra mačos svētdien svarīgas uzvaras izcīnīja Fīniksas "Suns" un Milvoki "Bucks".

"Suns" izbraukumā ar rezultātu 125:118 (28:35:33, 33:28, 29:35) pārspēja Denveras "Nuggets" un triumfēja sērijā ar 4-0. Fīniksas komanda sasniedza NBA pusfinālu jeb Rietumu konferences finālu, kur pretī stāsies Jūtas "Jazz" vai Losandželosas "Clippers" (sērijā 2-1).

"Suns" izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas "play-off" turnīrā, kas ir atkārtots kluba rekords. Rietumu konferences finālu Fīniksa sasniegusi pirmo reizi 11 gadu laikā. Tas izdevās arī 2010. gadā, kad komandai bija iepriekšējā dalības reize NBA izslēgšanas spēļu turnīrā.

Uzvarētājiem Kriss Pols guva 37 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, bet Devins Bukers atzīmējās ar 34 punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Savukārt pretinieku sastāvā Vils Bārtons iemeta 25 punktus, 20 pievienoja Maikls Porters juniors, bet Nikola Jokičs guva 22 punktus un izcīnīja 11 bumbas pie groziem.

NBA regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgākais spēlētājs Jokičs nepilnas četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām tika izraidīts no spēles par nesportisku pārkāpumu. "Nuggets" tobrīd atradās iedzinējos ar rezultātu 75:83. "Suns" turpinājumā veica izrāvienu un ieguva 16 punktu pārsvaru (96:80).

"Nuggets" vēl spēja atspēlēties un saglabāt intrigu šajā mačā, tomēr beigās "Suns" noturēja vadības grožus un izcīnīja vēl vienu panākumu, pievienojot to uzvarai pirmajā kārtā pret NBA čempioni Losandželosas "Lakers" sērijā ar 4-2.

Citā mačā "Bucks" mājās ar rezultātu 107:96 (23:26, 30:22, 28:21, 26:27) pārspēja Bruklinas "Nets" un panāca neizšķirtu 2-2 sērijā līdz četrām uzvarām.

"Bucks" basketbolisti sērijā atspēlējušies no 0-2. Dueļa uzvarētāji Austrumu konferences finālā spēkosies ar Filadelfijas "76ers" vai Atlantas "Hawks" (sērijā 2-1).

Uzvarētāju sastāvā Janis Adetokunbo guva 34 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet Kriss Midltons pievienoja 19 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles, tikmēr "Nets" rindās Kevins Durants iemeta 28 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Otrās ceturtdaļas vidū "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings satraumēja labo potīti un laukumā vairs neatgriezās. Bruklinas vienībai nevarēja palīdzēt arī Džeimss Hārdens, kurš traumas dēļ nav spēlējis kopš šīs sērijas pirmās spēles pirmās minūtes.

"Nets" guva 13 punktus pēc kārtas un ieguva +11 vadību (34:23) otrās ceturtdaļas sākumā. "Bucks" atbildēja ar 21:4 izrāvienu un pārņēma vadības grožus šajā spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu