Laura Ikauniece nestartēs Tokijas olimpiskajās spēlēs

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošā septiņcīņniece Laura Ikauniece nestartēs jūlijā gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, sarunā ar TVNET pirmdien atklāja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītāja un galvenā ārste Līga Cīrule.

(Pievienots Līgas Cīrules komentārs.)

Cīrule telefonsarunā pauda, ka lēmums pieņemts pirmdien, pēc sarunas ar sportisti. Ikauniecei problēmas joprojām sagādā vairākas reizes operētais ceļgals. Viņa nespēj skriet dabīgos apstākļos, tikai vakuuma skriešanas trenažierī bez pretestības.

Cīrule sacīja, ka šis ir lēmums nākotnes vārdā, lai pēc Tokijas Ikauniecei nebūtu jāliek punkts sportistes karjerai.

Ceļgalā joprojām esot tūska, kas mazinoties ļoti lēni. Tas saistīts ar sportistes fizioloģiskajām īpatnībām, jo viņa skrupulozi izpildot fizioterapeitu norādījumus.

Lai atgrieztos sacensību apritē pilnvērtīgi, Ikauniecei vēl esot nepieciešams aptuveni pusgads, pauda Cīrule.

"Protams, ka mēs varētu veikt pretsāpju injekcijas, lai startētu Tokijā, bet nezinu, vai septiņcīņu tā varētu izturēt. Pēc tam noteikti tas ceļgals būtu jāmaina. Galvenā doma ir tāda, lai viņa varētu turpināt karjeru. Visu šo problēmu sākums varētu būt pārslodze. Tallinā ar speciālu ierīci notestējām viņas muskuļu spēku. Tur teica, ka viss ir ideāli, droši var sākt skriet. Diemžēl dzīvē tā nav, jo viņa nevar paskriet."

Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Kārlis Lejnieks pirmdien uzdeva Cīrulei noskaidrot Ikaunieces gatavību startam Tokijas olimpiskajās spēlēs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu