Ikauniece: Šodien ir skumja diena (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Laura Ikauniece
Laura Ikauniece Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece sociālajos tīklos publicējusi vēstījumu saviem faniem par iemesliem, kāpēc viņa šovasar nevarēs piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas vadošā septiņcīņniece nestartēs jūlijā gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, sarunā ar TVNET pirmdien atklāja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītāja un galvenā ārste Līga Cīrule.

"Šodien ir skumja diena, kas šobrīd liek pieņemt sāpīgāko karjeras lēmumu. Pēc ļoti smagiem diviem treniņu gadiem, ejot pretī olimpiskajām spēlēm, esmu arī izgājusi cauri trim smagām operācijām un rehabilitācijas procesam, kas joprojām diktē manu sportisko ikdienu," skaidro sportiste.

"Pēdējais gads nav ļāvis man sasniegt tos mērķus, kurus sev biju izvirzījusi. Mans ķermenis neļauj trenēties un startēt, domājot par augstākajiem rezultātiem. Mans rehabilitācijas process neatļauj pilnvērtīgi aizvadīt treniņus un sagatavoties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tāpēc kopīgi pieņemtais smagais, taču pamatotais lēmums ar LOV vadītāju Līgu Cīruli un LOK (Latvijas Olimpisko komiteju) ir nepiedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs."

Ceļgalā joprojām esot tūska, kas mazinoties ļoti lēni. Tas saistīts ar sportistes fizioloģiskajām īpatnībām, jo viņa skrupulozi izpildot fizioterapeitu norādījumus.

"Diemžēl šajā situācijā brauciens uz Tokiju būtu tikai braukšanas pēc, kas liktu vilties Olimpiskajai komitejai, Vieglatlētikas federācijai, maniem atbalstītājiem un galvenokārt man pašai, jo esmu sev uzstādījusi augstus mērķus," atzīst Ikauniece.

"Lēmums nav bijis viegls, bet šobrīd prioritāte ir atgūt veselību, kura man liek izvērtēt prioritātes un ar atbildību pret savu valsti startēt, kad pati spētu ar ķermeni un prātu nest godam savas valsts vārdu lielākajās sacensībās pasaulē."

29 gadus vecā Ikauniece izcīnīja sudraba medaļu 2012. gada Eiropas čempionātā un bronzas godalgu 2015. gada pasaules čempionātā.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Ikauniece ieguva 9. vietu, bet 2016. gadā Riodežaneiro Olimpiādē nācās samierināties ar 4. pozīciju.

Ikauniece divreiz karjerā atzīta par Latvijas gada labāko sportisti - 2015. un 2016. gadā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu