Polijā pretinieka pārstāvji gatavi Briedim piedāvāt miljonu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas boksera Mihala Cešlaka pārstāvis Zbigņevs Ratiņskis intervijā portālam "ringpolska.pl" atklājis, ka viņi ir gatavi sagādāt Mairim Briedim honorāru miljons ASV dolāru apmērā.

TVNET jau vēstīja, ka Brieža komanda šonedēļ sāks sarunas ar Cešlaka pārstāvjiem par iespējamu cīņas aizvadīšanu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kg).

Brieža menedžeris Raimonds Zeps norādīja, ka gribētos cīņu organizēt Latvijā, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ uz šādu scenāriju viņš raugās skeptiski. Tikmēr pretinieka pārstāvis paudis vēlmi dueli rīkot Polijā.

"Cik man zināms, "Polsat" (televīzija) ir ļoti ieinteresēta, ka šī cīņa notiktu Polijā. Un domāju, ka mēs centīsimies to realizēt par katru cenu," sacīja Cešlaka promouters Ratinskis.

Polijas medijs spekulē, ka Briedis par cīņu varētu prasīt honorāru miljons dolāru apmērā. Savukārt latvieša potenciālā pretinieka pārstāvis domā, ka Briedis varētu atteikties no IBF jostas.

"Domāju, ka varam to [honorāru] piedāvāt, taču būsim gatavi izsolei, ja tas būs nepieciešams. Man ir aizdomas, ka Briedis atteiksies no jostas, lai nevajadzētu to aizstāvēt - vismaz man ir tāda informācija."

Ja abām pusēm neizdosies vienoties, IBF izsludinās cīņas izsoli, kuras rīkošanas tiesībām varēs pieteikties ikviens interesents. Ierasti tās ir lielas televīzijas kompānijas vai sportam pietuvināti uzņēmumi.

Ratiņskis atzīmēja, ka Cešlaks būs gatavs cīnīties pret Briedi jebkur pasaulē. Promoters arī norādīja, ka vajadzētu atriebties Briedim par sitienu ar elkoni, kuru viņš izpildīja 2019. gadā Rīgā cīņā pret Polijas bokseri Kšištofu Glovacki.

32 gadus vecais Cešlaks karjerā izcīnījis 21 uzvaru (15 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu - pērn pret Ilungu Makabu no Kongo.

Tikmēr Briedis, kuram ir 36 gadi, karjerā svinējis 27 uzvaras, kā arī cietis vienu zaudējumu - 2018. gadā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu