Latvijas U-19 basketbolisti piedzīvo zaudējumu arī otrajā pārbaudes spēlē pret Lietuvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-19 basketbola izlases spēlētāji
Latvijas U-19 basketbola izlases spēlētāji Foto: Facebook/basketbols

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlase otrdien piedzīvoja zaudējumu savā otrajā pārbaudes spēlē, informē Lietuvas Basketbola federācija.

Latvijas basketbolisti Ķēdaiņos ar rezultātu 67:79 (9:20, 20:24, 18:17, 20:18) piekāpās vienaudžiem no Lietuvas.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Freds Bagatskis, deviņus punktus guva Noa Viljamsons, bet pa astoņiem punktiem bija Kristianam Šulcam un Rodijam Mačoham.

Lietuvieši maču iesāka ar izrāvienu 10:0 un bija vadībā visu cīņas gaitu. Pretiniekiem savu pirmo spēli aizvadīja komandas kapteinis, slavenā Šarūna Marčuļoņa dēls Augusts.

Svētdien pirmajā savstarpējā spēlē latvieši zaudēja ar 64:76.

Gatavojoties no 3. līdz 11.jūlijam Rīgā un Daugavpilī paredzētajai FIBA U-19 Pasaules kausa izcīņai, Latvijas basketbolisti aizvadīs sešas pārbaudes spēles.

Pēc vizītes Lietuvā Latvijas komanda 20.jūnijā spēlēs ar Igaunijas U-20 izlasi, 22.jūnijā - ar komandu, ko veidos Latvijas U-20-U-21 vecuma grupas spēlētāji, 27.jūnijā ar Kanādas U-19 izlasi un 29.jūnijā ar Austrālijas U-19 izlasi.

Pārbaudes spēles notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Marta sākumā publicētajā paplašinātajā U-19 izlases kandidātu sarakstā bija gandrīz 30 2002.gadā dzimuši basketbolisti, bet tagad izlases kandidātu loks sarucis līdz 16 spēlētājiem. Pēc FIBA Eiropas nodaļas valdes lēmuma atcelt U-18 Eiropas čempionātu, U-19 izlases rīcībā nonāca arī labākie 2003.gadā dzimušie spēlētāji.

Klubos neiesaistītajiem kandidātiem kopš marta tika nodrošināta iespēja trenēties sporta zālē, kandidātus izraudzīties palīdzēja arī maijā notikušie koptreniņi, kuros piedalījās iepriekš klātienē nepārbaudīti basketbolisti.

U-19 Pasaules kausa izcīņā Latvijas komanda pirmajā posmā Daugavpilī spēlēs B grupā ar Puertoriko, Irānas un Serbijas izlasēm. Pēc grupu turnīriem visas komandas spēlēs astotdaļfinālā, kas sadalīs dalībniekus divos astoņniekos. Labākās ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, pārējās - par devīto vietu.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Freds Bagatskis ("Valencia", Spānija), Raivo Butirins ("VEF Rīga"), Krišs Helmanis ("Prat", Spānija), Dāvis Denafs ("Ogre"), Otto Fārenhorsts ("Rīga"/DSN), Kristians Feierbergs (Pelhržīmovas "GBA Sojky", Čehija), Dāvids Grīnbergs ("Nissan Grupa de Santiago", Spānija), Ričards Kļanskis ("Orlandina", Itālija), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Rihards Parādnieks ("Ogre"), Toms Skuja (Santantoni "Ibiza Feeling", Spānija), Kristians Šulcs ("Ventspils"), Ričards Daniels Vanags ("Rīga"/"A. Kraukļa VEF BS"), Rihards Nils Vāvers ("Ādaži"), Noa Viljamsons, Valters Briedis (abi - "Latvijas Universitāte")

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu