Ostapenko iekļūst Birmingemas "WTA 250" turnīra otrajā kārtā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Birmingemas "WTA 250" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja amerikānieti Lorēnu Deivisu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu un šajā turnīrā izsēta ar piekto numuru, kamēr Deivisa ir 89.pozīcijā.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 30 WTA ranga punktus.

Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar čehieti Terezu Martincovu (WTA 90.), kura pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pārspēja rīkotāji speciālo ielūgumu saņēmušo austrālieti, kādreizējo planētas ceturto raketi Samantu Stosuru (WTA 145.).

Pirmajā setā abas tenisistes vispirms apmainījās ar diviem breikiem, bet seta beigās Ostapenko pēc piecu breikbumbu atspēlēšanas desmitajā geimā lauza pretinieces servi un panāca 6-4. Otrajā setā rīdziniece teicami uzņēma servi, divreiz nobreikoja pretinieci un 26 minūtēs panāca 6-1.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes. 2017.gada Oklendas turnīra pusfinālā Ostapenko, trešajā setā atrodoties iedzinējos, izstājās no sacensībām, bet pērn Strasbūras turnīra pirmajā kārtā rīdziniece droši uzvarēja divos setos.

Deivisa pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu turnīrā Notingemā, bet pirms tam, tāpat kā Ostapenko, apstājās Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Ostapenko kopš "French Open" nebija spēlējusi.

Latvijas tenisiste šosezon uzvarējusi 15 no 26 cīņām, taču vēl ne reizi nebija spēlējusi uz zāles seguma. Deivisa 23 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras.

Deivisa savu līdz šim vienīgo WTA titulu izcīnīja 2017.gadā, uzvarot turnīrā Oklendā, bet kopš tā laika viņa nevienā no sacensībām nav sasniegusi finālu. Zīmīgi, ka savu pirmo Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) titulu amerikāniete izcīnīja ar uzvaru pār kādreizējo Latvijas pirmo raketi Līgu Dekmeijeri.

Jau ziņots, ka dubultspēlēs Ostapenko nepārvarēja pirmo kārtu.

Turnīrs Birmingemā norisinās uz zāles seguma.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu