Rolands Šmits kļūst par Spānijas čempionu

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: @FCBbasket

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) fināla otrajā spēlē un kopā ar "Barcelona" komandu kļuva par čempionu.

"Barcelona" mājās ar rezultātu 92:73 (26:15, 22:15, 29:25, 15:18) pārspēja Madrides "Real" un sērijā līdz divām uzvarām guva virsroku ar 2-0.

Šmits ir otrais latvietis - ACB čempions. Pērn zelta medaļu Vitorijas "Baskonia" rindās izcīnīja Artūrs Kurucs.

Otrdien Šmits laukumā pavadīja 16 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo tālmetienu. Valmierietis arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Nikola Mirotičs, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Nikam Kalatesam, 12 punkti bija Kailam Kuricam, bet 11 punktus un sešas bumbas zem groziem pievienoja leģendārais Po Gasols.

Gasols ar "Barcelona" komandu Spānijas čempiontitulu izcīnīja arī 1999. un 2001.gadā.

Madridiešiem 15 punktus guva Alberto Abalde.

Barselonas basketbolisti Spānijas čempioni tronī atgriezušies pēc septiņu gadu pārtraukuma. Viņu kontā ir 19 čempiontituli, bet 35 izcīnījusi "Real" komanda.

"Barcelona" vienība pirmajā kārtā ar 2-1 pieveica Badalonas "Joventut", bet otrajā ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār Tenerifes "Lenovo". "Real" pirmajā kārtā ar 2-0 apturēja Grankanārijas "Herbalife", bet otrajā ar 2-1 uzveica "Valencia" vienību.

Šosezon ACB mačos laukumos bija arī Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut"), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife"), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas") un Mārtiņš Laksa (Madrides "Movistar Estudiantes"). Kuruca, Žagara un Šteinberga pārstāvētās komandas nepārvarēja "play-off" pirmo kārtu, bet pārējās latviešu pārstāvētās komandas palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu