Latvijas Airēšanas federācija sāk ilgtermiņa sadarbību ar LU un RTU augstskolām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Airēšanas federācija (LAF) vienojusies par ilgtermiņa sadarbību ar Latvijas Universitāti (LU) un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), informē LAF.

Lai kopīgi sāktu Latvijas universitāšu airēšanas sporta tradīciju atjaunošanu, LAF parakstījusi ilgtermiņa sadarbības memorandu ar divām Latvijas universitātēm - LU un RTU. Sadarbība paredz attīstīt airēšanas sportu pie universitāšu sporta struktūrvienībām un sacensību tradīcijas iedibināšanu Daugavā starp RTU un LU komandām.

"Airēšana ir daudzu pasaules vadošo universitāšu atbalstīts sporta veids. Tas ir prestižs un ar ilggadējam tradīcijām, kurām šodien pienācis laiks atdzimt arī Latvijas vadošajās universitātēs. Šobrīd esmu lepns par iespēju uzsākt atjaunot akadēmiskās airēšanas sporta sekciju sadarbībā ar LU un RTU. Šobrīd esam tikai ceļa sākumā un nodomu protokola parakstīšana apliecina mūsu vēlmi kopīgiem spēkiem darīt visu iespējamo, lai izveidotu ko lielāku un paliekošāku universitāšu studentu dzīvē," norāda LAF prezidents Henrijs Bukavs.

"Mums priekšā gaida liels kopīgs darbs, lai veicinātu studentu izpratni, interesi un iesaisti airēšanas sportā, kā arī tehniskā nodrošinājuma un treneru korpusa izveidē. LAF vārdā vēlos pateikties par universitāšu augstākā vadības līmeņa atbalstu šai kopīgai iecerei un ticu, ka pienāks diena, kad Daugavā vērosim sacensības starp LU un RTU studentiem, tādējādi iedibinot jaunu un aizraujošu tradīciju," cerības pilns ir Bukavs.

Uzsākot ilgtermiņa sadarbību visas puses vienojušās par vairākiem sadarbības virzieniem, tostarp vēlmi atjaunot vai izveidot akadēmiskās airēšanas sekcijas pie RTU un LU, kopīgiem spēkiem nodrošinot treniņu procesu un tehniskās iespējas, popularizēt šo sporta veidu studentu vidū, veicināt interesi par to un kopīgi nodrošināt iespēju ar to nodarboties, ietvert airēšanas sportu brīvās izvēles priekšmetu sadaļā un atbalstīt augsta līmeņa airēšanas sportistus, duālās karjeras iespējās attīstību - gan nodarboties ar sportu, gan arī paralēli iegūt augstāko izglītību, organizēt Latvijas universitāšu sacensības Daugavā (RTU pret LU), ar nolūku to izveidot kā aizraujošu tradīciju un notikumu universitāšu sportu studentu vidū.

RTU rektors Leonīds Ribickis norādīja, ka airēšanas sports pēdējos gados starp studentiem ir nepelnīti aizmirsts. Parakstot šo sadarbības memorandu, arī airēšanas sporta pārstāvjiem RTU būs iespēja pieteikties uz īpašām budžeta vietām.

"Iedvesmojoties no Oksfordas un Kembridžas studentu airēšanas tradīcijas, mēs vēlamies arī Latvijā radīt ko līdzīgu, dodot jaunu enerģiju airēšanas sportam mūsu valstī. Parakstot sadarbības memorandu, esam apņēmušies sportistiem piedāvāt duālās izglītības iespējas, kas ļauj apvienot sportu un akadēmisko izglītību, tāpēc airēšanu ietversim brīvās izvēles sporta priekšmetu sadaļā," atklāj Ribickis.

Gandarījumu par iespēju atdzīvināt airēšanas tradīcijas pauda arī LU rektors Indriķis Muižnieks. Viņš uzsvēra, ka galvaspilsēta atrodas airēšanas sportam izcili piemērotas upes krastā, tādēļ LU ir priecīga, ka var būt sastāvdaļa tradīciju atjaunošanā.

Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 80 licencētu airēšanas sporta pārstāvju. Jau no 1991.gada Latvijas airētāji startē Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu