"Valmiera" UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas 2. kārtā ielozēta pret Gutkovska "Rakow"

CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis (priekšplānā)
Raimonds Krollis (priekšplānā) Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola klubs "Valmiera" UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas otrajā kārtā izlozē pretim saņēmusi Latvijas valstsvienības uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvēto Polijas ekstraklases komandu Čenstohovas "Rakow".

UEFA jaunizveidotajā turnīrā nākamsezon piedalīsies trīs Latvijas komandas - vicečempione RFS, bronzas laureāte "Valmiera", kā arī Latvijas kausa ieguvēja "Liepāja".

Kurzemniekiem pirmā spēle būs jāaizvada viesos. "Liepājai" kvalifikācijas pirmajā kārtā paredzēta tikšanās ar Strugas "Trim-Lum" no Ziemeļmaķedonijas. "Valmiera" viesos tiksies ar Marijampoles "Sūduvu", taču RFS spēkosies ar "Klaksvik" no Fēru salām.

UEFA Konferenču līgā, iespējams, būs redzama arī Latvijas čempione "Riga". Gadījumā, ja "Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā neuzvarēs Zviedrijas "Malmo", dalība Eirokausos būs jāturpina Konferenču līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Neveiksmīga snieguma gadījumā rīdzinieki UEFA Konferenču līgas priekšsacīkšu otrajā kārtā tiksies ar Tetovas "Škendija" no Ziemeļmaķedonijas vai ar "Mura" no Slovēnijas.

Tāpat trešdien notikusī kvalifikācijas otrās kārtas izloze atklāja, ka RFS veiksmīga snieguma gadījumā tiksies ar Turku "Inter" (Somija) vai ar "Puskas Akademia" no Ungārijas, "Liepājai" paredzēts mačs ar Sofijas CSKA no Bulgārijas, taču "Valmiera" spēlēs pret Gutkovska pārstāvēto Polijas klubu Čenstohovas "Rakow".

Tikmēr Raivja Andra Jurkovska pārstāvētā Īrijas komanda "Dundalk" otrajā kārtā ielozēta pret Tallinas "Levadia" un "St Josephs" no Gibraltāra pāra uzvarētāju. Jāņa Ikaunieka pārstāvētā Kuopio "Palloseura" ("KuPS") no Somijas uzvaras gadījumā otrajā kārtā spēkosies ar Poltavas "Vorskla" no Ukrainas.

"KuPS" kvalifikācijas pirmajā kārtā tiksies ar Eduarda Emša pārstāvēto Erevānas "Noah".

Kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā piedalīsies 90 komandas, no kurām 33 iepriekš būs pārvarējušas priekšsacīkšu pirmo kārtu. Otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 22. un 29.jūlijā. Lai sasniegtu nākamo kārtu, komandai jāizcīna uzvaru divu spēļu summā.

Pamatturnīra sākums plānots 16.septembrī. Lai sasniegtu pamatturnīru, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Fināls Albānijas galvaspilsētā Tirānā paredzēts nākamā gada 25.maijā.

Šī būs pirmā UEFA Konferenču līgas sezona. Tā izveidota, lai klubiem būtu lielākas iespējas sevi pierādīt uz starptautiskās skatuves. Konferenču līga uzskatāma par trešā ešelona sacensībām aiz Čempionu un Eiropas līgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu