Video ⟩ Zviedrijas izlase uzvar Slovākiju un izvirzās vadībā E grupā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas izlases futbolisti
Zviedrijas izlases futbolisti Foto: AP/ Scanpix

Zviedrijas futbola izlase piektdien 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē Sanktpēterburgā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Slovākiju.

Vārtus Zviedrijas izlases labā guva Emīls Fošbergs.

Zviedrijas izlase pēc bezvārtu neizšķirta ar Spāniju sastāvu nemainīja, bet Poliju uzvarējušajā Slovākijas komandām bija minimālas izmaiņas.

Abas izlases pirmajā desmitminūtē apmainījās sitieniem vārtu virzienā, bet pēc tam Zviedrijai bija ievērojams pārsvars laukumā, ko gan neizdevās pārvērst rezultātā. Slovākija pakāpeniski no spēles aizsardzībā pārgāja uzbrukumā, taču viņiem nesekmējās ar sitieniem uz vārtiem. Piesardzīgi aizvadītais pirmais puslaiks likumsakarīgi noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Pirmais bīstamais moments spēlē bija vien 58.minūtē, kad Juraja Kucka sitienu no tuvas distances atvairīja Robins Ulsens. Šajā situācijā gan bija aizmugure, bet nepilnas divas minūtes vēlāk Ludvigs Āgustinsons sita ar galvu, bumbu atsitot Martinam Dūbravkam.

Spēles 67.minūtē Aleksanders Īzaks ar galvu tikai nedaudz sita bumbu pāri Slovākijas izlases vārtiem. Vēl pēc dažām minūtēm tas pats Īzaks sita vārtu apakšējā stūrī, taču Dūbravka bija savu uzdevumu augstumos.

Būtiskākais pavērsiens spēlē bija pamatlaika priekšpēdējā desmitminūtē, kurā Dūbravka soda laukumā nogāza Robinu Kvaisonu, un uz Slovākijas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" 77.minūtē izpildīja Fošbergs, kurš sita nekļūdīgi - 1:0.

Pēdējās minūtēs slovākiem bija vairākas iespējas apdraudēt Zviedrijas izlases vārtus, taču centieni izraut neizšķirtu bija nesekmīgi.

Zīmīgi, ka šī spēle Eiropas čempionāta finālturnīros bija otra "visvecākā", ņemot vērā abu komandu starta vienpadsmitnieku vidējo vecumu, kas ir 30 gadi un 125 dienas. Vēl vecāks sākumsastāvs bija 2008.gadā Grieķijas un Zviedrijas duelī, toreiz vidējais vecums bija 30 gadi un 177 dienas.

E apakšgrupas otrā spēle starp Spānijas un Polijas izlasēm notiks sestdien.

Apakšgrupā pirmo vietu ar četriem punktiem divās spēlēs ieņem Zviedrija, otrā ar trīs punktiem divās cīņās ir Slovākija, punkts vienā duelī ir Spānijai, bet Polija savā līdz šim vienīgajā mačā palikusi bešā.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Zviedrijas izlases sastāvs: Robins Ulsens, Markuss Dānielsons, Mīkaels Lustigs, Viktors Lindelofs, Ludvigs Āgustinsons (Pjērs Bengtsons, 88.min.), Sebastians Larsons, Albins Ēkdals (Gustavs Svensons, 88.min.), Kristofers Ulsons (Viktors Klāsons, 64.min.), Emīls Fošbergs (Emīls Krafts, 90.min.), Markuss Berjs (Robins Kvaisons, 64.min.), Aleksanders Īzaks.

Slovākijas izlases sastāvs: Martins Dūbravka, Peters Pekarīks (Lukāšs Haraslīns, 65.min.), Ļubomīrs Šatka, Milans Škrinjars, Tomāšs Hubočans (Dāvids Hancko, 84.min.), Jurajs Kucka, Patriks Hrošovskis (Mihals Durišs, 84.min.), Roberts Maks (Vladimīrs Veiss, 77.min.), Mareks Hamšīks (Lāslo Bēness, 77.min.), Martins Koscelnīks, Ondrejs Duda.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu