Banki: Šī bija laba un vērtīga spēle (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai arī Latvijas basketbola izlases sniegumā vēl ir vairāki brāķi, no kuriem atbrīvoties izdosies vien laika gaitā, piektdienas pārbaudes spēlē pret Poliju galvenajam trenerim Lukam Banki patika, kā basketbolisti reaģējuši uz dažādām spēles situācijām, sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) pauda speciālists.

Latvijas izlase, galvenā trenera amatā debitējot Banki, piektdien pārbaudes spēlē Glivicē ar rezultātu 73:75 (16:17, 11:21, 19:14, 22:16, 5:7) pagarinājumā zaudēja Polijai, kas gatavojas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Latvijas valstsvienībā ar 14 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kristers Zoriks, kurš trīs sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu un panāca papildlaiku. Dairis Bertāns kapteiņa statusā guva 11 punktus.

"Laba un vērtīga spēle. Protams, izpaudās tas, ka mēs pagaidām vēl esam maz trenējušies kopā, bet pretī bija komanda, kas nopietni gatavojas svarīgam turnīram. Tomēr jau kopš spēles sākuma mūsu spēlētāji bija labi koncentrējušies un centās laukumā sekot uzstādījumiem," par pirmo spēli Latvijas izlases galvenā trenera amatā sarunā ar LBS teica Banki.

"Otrās ceturtdaļas pēdējās minūtes bija sliktas, izpaudās pretinieku pārsvars pieredzē un fiziskajā spēkā. Pieļāvām pārāk daudz kļūdu, ko daļēji var izskaidrot ar pagaidām vēl nepietiekamo laiku, ko esam strādājuši kopā. Esam tikai sagatavošanās procesa pašā sākumā," teica treneris.

Latvijas izlasē debitēja ne tikai galvenais treneris, bet arī pieci basketbolisti - Dāvis Geks, Verners Kohs, Roberts Blumbergs, Rinalds Mālmanis un Anrijs Miška.

Banki arī nevairījās spekulēt, ka dažu veiksmīgu epizožu gadījumā, Latvijas izlasei beigās arī būtu izdevies izcīnīt uzvaru.

"Otrais puslaiks bija ļoti interesants, kaut arī pārāk agri zaudējām Dairi Bertānu. Atradām veidu, kā izrādīt pretiniekiem nepieciešamo pretestību un pārņemt iniciatīvu. Labāk nospēlējot atsevišķas epizodes varējām uzvarēt, taču šis vēl nav īstais brīdis, lai pievērstu lielu uzmanību rezultātam," pārliecināts bija Banki.

"Svarīgāks ir kopējais noskaņojums. Vēl jāizanalizē spēle, bet kopumā esmu apmierināts, kā spēlētāji reaģēja uz dažādām spēles situācijām. Mums ir grupa talantīgu, daudzsološu spēlētāju, kuri var dot un dos savu pienesumu valstsvienībai," atklāja treneris. "Skatāmies uz priekšu un tupinām strādāt."

Pirms tam Rīgā norisinājās Latvijas vīriešu valstsvienības pirmā treniņnometne, uz kuru Banki sākotnēji bija uzaicinājis 16 spēlētājus. Ierindā ir gan pieredzējušais Dairis Bertāns, gan spēlētāji, kuri valstsvienībā aizvadījuši tikai dažas spēles, gan potenciāli debitanti.

Latvijas komandas sastāvu pēdējā brīdī vēl mazliet pakoriģēja spēlētāju veselības stāvoklis. Savainojumu dēļ ar pilnu jaudu nevarēja trenēties un spēlēt Toms Leimanis, Kristaps Gludītis un Rodrigo Būmeisters, tāpēc komandā iekļāvās jau pērnvasar divas spēles aizvadījušais Edgars Lasenbergs.

Latvijas valstsvienībai tuvākais pārbaudījums būs 2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas D grupas turnīrs, kas notiks Rīgā no 7. līdz 13.augustam. Latvijas komandas pretinieces būs Rumānijas un Baltkrievijas izlases. Divas labākās izlases iegūs tiesības spēlēt kvalifikācijas turnīrā.

Valstsvienības vasaras darba plānā paredzēts, ka no 28.jūnija līdz 11.jūlijam tiks nodrošinātas treniņu iespējas plašam kandidātu lokam, bet no 12.jūlija treniņnometnē priekškvalifikācijas turnīram gatavosies 15-16 spēlētāji.

Banki darbā ar izlasi palīdz asistenti Jānis Gailītis, Artūrs Visockis-Rubenis un Oskars Ernšteins.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlei Polijā: Kristers Zoriks, Verners Kohs (abi - "VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Dairis Bertāns (bez kluba), Roberts Blumbergs, Dāvis Geks (abi - "Liepāja"), Artūrs Strautiņš (Varēzes "Openjobmetis", Itālija), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM, Spānija), Anrijs Miška, Kārlis Žunda (abi - "Latvijas Universitāte"), Kārlis Šiliņš (Floridas Atlantijas universitāte, NCAA, ASV), Edgars Lasenbergs ("Ventspils").

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu