Pļaviņš/Točs svin uzvaru "Saulkrastu kokteilī"

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien izcīnīja uzvaru Latvijas pludmales čempionāta pirmajā posmā "Saulkrastu kokteilī".

Turnīra favorīti Pļaviņš/Točs finālā ar 2-0 (21:15, 21:17) uzvarēja lietuviešus Artūru Vasiļjevu/Robertu Juhņeviču, kuriem bija piešķirts sestais numurs.

Latvijas duets pārliecinoši uzvarēja pirmo setu, bet otrā sākumā ātri nonāca iedzinējos. Līdz seta vidum Pļaviņš/Točs ar labām darbībām aizsardzībā un pacietīgu spēli uzbrukumā spēja panākt neizšķirtu 11:11. Pēc tam sekoja gara izspēle, kas ļāva iegūt viena punkta pārsvaru, bet jau brīdi vēlāk Točs ar precīzu bloku panāca 14:11.

Seta izskaņā latviešiem talkā nāca pretinieku kļūdas uzbrukumā un aizsardzībā. Točs ar bloku nokārtoja piecu punktu pārsvaru (18:13), bet nākamajās divās izspēlēs mājinieki zaudēja. Pļaviņa partneris ar bloku panāca mačbumbu, bet Vasiļjevs to uzreiz atspēlēja, lietuviešiem iegūstot arī nākamo punktu. Pļaviņš uzreiz pēc tam paņēma pārtraukumu.

Pēc pārtraukuma Latvijas duetam vajadzēja tikai vienu punktu, ko arī izdevās iegūt pirmajā izspēlē. Pēc Pļaviņa piespēles Točs bumbu ietrieca laukuma kreisajā pusē, pārim svinot uzvaru pirmajā Latvijas čempionāta posmā.

Pusfinālā Latvijas duets ar 2-0 (21:10, 21:19) uzvarēja citu Lietuvas pāri Patriks Stankevičs/Audrjuss Knašs, kuriem bija piešķirts trešais numurs.

Stankevičs/Knašs pēc tam cīņā par bronzu ar 2-0 (21:14, 21:12) pārspēja Tomu Benjavu/Sandri Andrejevu, kuri bija izlikti ar 18.numuru.

Lietuvas duets ceturtdaļfinālā ar 2-1 (21:18, 27:29, 15:10) sīvā cīņā uzvarēja turnīra ceturto numuru Eiropas U-22 vicečempionus Artūru Rinkeviču/Ardi Danielu Bedrīti.

Zīmīgi, ka turnīra otrais numurs Mihails Samoilovs/Rūdolfs Stankevičs pamatturnīrā B grupas divās spēlēs piedzīvoja zaudējumus un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šovasar norisināsies Tokijas olimpiskās spēles, kur sieviešu un vīriešu pludmales volejbola turnīrā būs pārstāvēta arī Latvija. Tādējādi labākās komandas ne vienmēr varēs piedalīties "ERGO Open" posmos.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš patlaban gatavojas 23.-26.jūnija Kontinentālā kausa finālturnīram, kurā viņiem būs pēdējā iespēja nopelnīt olimpisko kvotu, līdz ar to nestartēs Latvijas čempionāta pirmajā posmā.

Kopumā sacensībām bija pieteiktas 30 komandas.

Šajā turnīrā tradicionāli ir lielākais "ERGO Open" naudu balvu fonds - 5000 eiro.

Saulkrastos sacensības varēja apmeklēt skatītāji ar sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanu (tikmēr spēlētāji un organizatori varēja piedalīties arī ar negatīvu testu).

Ieeja būs bez maksas, tomēr vietu skaits klātienē tiks ierobežots valstī noteikto ar pandēmiju saistīto drošības pasākumu dēļ. Pasākums notika ierobežotā teritorijā, kur vienlaicīgi drīkstēja uzturēties līdz 300 cilvēkiem, no kuriem apmēram 200 varēja būt skatītāji.

"Saulkrastu kokteilis" būs vienīgais Latvijas čempionāta posms, kurā spēkosies tikai vīri. Nākamajos četros etapos Ventspilī (2.-4.jūlijs), Cēsīs (16.-18.jūlijs), Jūrmalā (23.-25.jūlijs) un Liepājā (20.-22.augusts) piedalīsies arī dāmas.

Pagājušā gada posma zelta mačā Pļaviņš/Točs pārspēja Samoilovu/Šmēdiņu (21:17, 21:17).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu