Tokijā pirmo reizi kādam olimpisko spēļu dalībniekam konstatēta inficēšanās ar Covid-19

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kamēr Pasaules Veselības organizācija brīdina par vēl vienu pandēmijas vilni, pirmās olimpiskās komandas jau dodas ceļā uz Tokiju. Tagad jaunpienācēju vidū atklāts pirmais ar koronavīrusu inficētais atlēts.

Mēnesi pirms olimpisko spēļu sākuma Tokijā kādam no valstī iebraukušajiem sportistiem uzrādīts pirmais pozitīvais Covid-19 tests. Japānas valdība paziņojusi, ka olimpiskās komandas loceklim no Ugandas, ierodoties Naritas starptautiskajā lidostā netālu no Tokijas, bijis pozitīvs vīrusa testa rezultāts un viņam liegta iebraukšana valstī.

Ugandas komanda, kas sacenšas boksa, svarcelšanas un peldēšanas sacensībās, ir otrā ārzemnieku grupa pēc Austrālijas sieviešu futbola izlases, kas ieradusies, lai piedalītos olimpiskajās spēlēs.

Sportistam pirms izlidošanas bija negatīvs testa protokols

Vārdā nenosauktais Ugandas sportists tika vakcinēts tāpat kā pārējie viņa komandas biedri, un 72 stundu laikā pirms došanās uz Japānu bija iesniedzis negatīvu testa ziņojumu, vēsta Japānas ziņu aģentūra Kyodo.

Izumisano mērs Hiroyasu Chiomomatsu sacīja, ka pārējiem astoņiem komandas locekļiem, kuri ieradušies Japānā, tiks lūgts pagaidām netrenēties un katru dienu veikt koronavīrusa testus. Komandas izlidošana no Ugandas bija aizkavējusies par trim dienām, jo ​​šajā Āfrikas valstī bija pieaudzis infekciju skaits.

Saskaņā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) datiem, 80% Olimpiskā ciemata sportistu tiks vakcinēti. Olimpiskās spēles pandēmijas dēļ tika atliktas uz gadu. Tagad tām vajadzētu notikt no 23. jūlija līdz 8. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu