Video ⟩ "Hawks" otro reizi 50 gadu laikā sasniedz NBA pusfinālu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Atlantas "Hawks" komanda otro reizi 50 gadu laikā sasniegusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfinālu jeb Austrumu konferences finālu.

"Hawks" svētdien izbraukumā ar rezultātu 103:96 pārspēja Filadelfijas "76ers" un triumfēja sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3. Līdz šai spēlei "Hawks" komandai bija sliktākā bilance NBA - deviņi zaudējumi deviņās spēlēs, kas bijušas "play-off" sērijas septītie mači viesos. 

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Kevins Herters, Trē Jangs pievienoja 21 punktu un 10 rezultatīvas piespēles, 17 iemeta Danilo Galinari, ar 14 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām atzīmējās Džons Kolinss, bet Klints Kapela izcēlās ar 13 punktiem.

ESPN vēsta, ka Jangs vēsturē kļuvis tikai par otro "Hawks" spēlētāju, kurš "play-off" sērijas septītajā mačā izbraukumā izceļas ar "double-double" punktos un rezultatīvajās piespēlēs. Līdz šim vienīgais to bija paveicis Doks Riverss, kurš patlaban ir "76ers" galvenais treneris.

"76ers" rindās Žoels Embīds guva 31 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Tobiass Heriss pievienoja 24 punktus un 14 pie groziem izcīnītas bumbas, 16 punkti Seta Karija rēķinā, bet Benss Simonss atzīmējās ar pieciem punktiem, 13 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām.

Šajā mačā 20 reizes notika vadības maiņa un 19 reizes rezultāts bija neizšķirts. "Hawks" lielākā vadība bija septiņi punkti, bet "76ers" ne reizi neiekrāja pārsvaru, kas būtu lielāks par četriem punktiem.

"Hawks" komanda kopš 1968. gada bāzējas Atlantā. Līdz šim vienīgo reizi NBA pusfinālu bija izdevies sasniegt 2015. gadā. Jāpiebilst gan, ka 1970. gadā "Hawks" sasniedza divīzijas finālu, taču tolaik, lai to paveiktu, bijā jāpārvar tikai viena kārta.

NBA pusfinālā jeb Austrumu konferences finālā "Hawks" tiksies ar Milvoki "Bucks", kas septiņu maču sērijā uzveica Bruklinas "Nets".

Savukārt Rietumos jau aizvadīta konferences fināla pirmā spēle, kurā Fīniksas "Suns" bez komandas līdera Krisa Pola sastāvā pārspēja Losandželosas "Clippers" ar rezultātu 120:114.

Pols nevarēja spēlēt, jo ir inficējies ar Covid-19. Tikmēr komandas uzvaru ar lielisku sniegumu kaldināja Devins Bukers, kurš guva 40 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un veica 11 rezultatīvas piespēles, savukārt Deandrē Eitons izcēlās ar 20 punktiem un deviņām pie groziem savāktām bumbām.

"Clippers" rindās Pols Džordžs guva 34 punktus, Redžijs Džeksons iemeta 24 punktus, bet traumas dēļ nespēlēja komandas līderis Kavai Lenards, kurš izlaida jau trešo maču pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu