Latviju Tokijas olimpiskajās spēlēs riteņbraukšanā pārstāvēs Skujiņš un Neilands

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Publicitātes foto

Tokijas olimpiskajās spēlēs Latviju riteņbraukšanā pārstāvēs valsts čempions individuālajā un arī grupas braucienā Toms Skujiņš, kā arī Krists Neilands, pirmdien informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pirmdien LRF padome apstiprināja Latvijas sportistus, kuri pārstāvēs mūsu valsti Tokijas olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās grupas un individuālajā braucienā. Grupas braucienā startēs Skujiņš un Krists Neilands, kamēr individuālajā braucienā, kur iespēju piedalīties Latvijas saņēma vien aizvadītās nedēļas beigās, valsts godu aizstāvēs Skujiņš.

Vīriešu šosejas riteņbraukšanas sacensības Tokijas olimpiskajās spēlēs notiks 24. (grupas brauciens) un 28. (individuālais brauciens) jūlijā. Jau iepriekš ilgāku laiku bija zināms, ka grupas braucienā Latviju pārstāvēs divi sportisti, tikmēr individuālajā braucienā sākotnēji Latvija nebija kvalificējusies.

Pēc vairāku valstu atteikšanās izmantot sev pienākušos kvotu individuālajā braucienā, LRF saņēma iespēju pieteikt vienu no diviem sportistiem arī uz individuālā brauciena sacensībām. Radušos iespēju LRF arī izmantos.

Carnikavietis Skujiņš ieņem augstāko vietu starp Latvijas braucējiem Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules rangā. Viņš ierindojas 162.vietā, bet Neilands ieņem 356.pozīciju.

Trešais kandidāts uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs bija Emīls Liepiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu