"Euro 2020": noskaidrotas 11 no 16 komandām, kas spēlēs astotdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Dānijas futbolisti līksmo par uzvaru pār Krievijas izlasi
Dānijas futbolisti līksmo par uzvaru pār Krievijas izlasi Foto: AP/Scanpix

Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2020") pēc pirmdien aizvadītajām spēlēm noskaidrojās 11 no 16 komandām, kuras kvalificējušās turnīra astotdaļfinālam.

Francijas, Zviedrijas, Anglijas, Čehijas un Šveices futbola izlases pirmdien bez došanās laukumā nodrošināja vietas astotdaļfinālā.

Šīs piecas izlases iekrājušas pa četriem punktiem un savās apakšgrupās nevar noslīdēt zemāk par trešo vietu. Pēc pirmdien notikušajiem mačiem kļuva zināms, ka šīs valstsvienības apakšgrupu turnīra noslēgumā būs vismaz starp četrām labākajām trešo vietu ieguvējām, ja nefinišēs otrās savās grupās.

Ukrainas un Somijas izlases iekrāja pa trīs punktiem katra un savās apakšgrupās ieņēma trešās vietas, taču tām ir negatīva gūto un zaudēto vārtu starpība. Pagaidām šīs divas izlases ir starp četrām labākajām trešo vietu ieguvējām, taču tām ir mazas izredzes iekļūt astotdaļfinālā.

Pirms pieciem gadiem notikušajās meistarsacīkstēs trešo vietu ieguvējām ar trīs punktiem un negatīvu gūto un zaudēto vārtu starpību neizdevās iekļūt astotdaļfinālā.

Jau iepriekš vietas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā nodrošināja Beļģija, Nīderlande, Itālija, Velsa, Austrija un Dānija.

Jau tagad zināms, ka astotdaļfinālos būs Velsas un Dānijas duelis, kā arī Itālijas un Austrijas cīņa (abi mači 26. jūnijā).

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

"Euro 2020" astotdaļfinālam kvalificējušās:

A grupa: Itālija, Velsa, Šveice

B grupa: Beļģija, Dānija

C grupa: Nīderlande, Austrija

D grupa: Čehija, Anglija

E grupa: Zviedrija

F grupa: Francija

Zudušas pat teorētiskas izredzes iekļūt astotdaļfinālā;

Ziemeļmaķedonija, Krievija, Turcija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu