Mediji: "Sharks" pasargās Balceru no NHL paplašināšanas drafta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: San Jose Sharks/Twitter

Sanhosē "Sharks" komanda, kaut arī līgums ar Latvijas uzbrucēju vēl nav oficiāli pagarināts, plāno pasargāt Rūdolfu Balceru no Nacionālās hokeja līgas (NHL) paplašināšanas drafta, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Nākamajā sezonā NHL debitēs jauna komanda Sietlas "Kraken". Saistībā ar to 21. jūlijā ir gaidāms paplašināšanas drafts, kurā līgas jaunpienācēja varēs komplektēt sastāvu ar citu komandu spēlētājiem.

Citas komandas varēs pasargāt savus vadošos spēlētājus. Ir divas opcijas. Var pasargāt septiņus uzbrucējus, trīs aizsargus un vienu vārtsargu vai arī pēc izvēles astoņus laukuma spēlētājus (uzbrucēji/aizsargi) un vienu vārtsargu.

Vietējie mediji "San Jose Hockey Now" un "Mercury News" vēsta, ka "Sharks" pagarinās līgumu ar ierobežotu brīvo aģentu Balceru, kurš būs viens no septiņiem uzbrucējiem, kuru klubs pasargās no paplašināšanas drafta.

Pārējie seši uzbrucēji, kuri tikšot pasargāti, būšot kanādieši Logans Kutūrs un Evanders Keins, šveicietis Tīmo Meiers, čehs Tomāšs Hertls, amerikānis Kevins Labanks un zviedrs Džonatans Dalēns.

Ja "Sharks" aizsargās septiņus uzbrucējus, komandā ir jābūt vismaz vēl diviem uzbrucējiem, kuriem ir līgums uz nākamo sezonu, kā arī 40 nospēlēti mači šajā sezonā vai 70 spēles pēdējo divu gadu laikā.

Augstāk minētajiem kritērijiem atbilst amerikāņu uzbrucējs Mets Nieto, ar kuru "Sharks" pirmdien pagarināja līgumu uz diviem gadiem par sezonas algu aptuveni 850 tūkstoši ASV dolāru.

28 gadus vecais Nieto aizvadītajā sezonā "Sharks" sastāvā 28 mačos guva piecus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt aizpagājušajā sezonā Nieto pārstāvēja Kolorādo "Avalanche" komandu, kuras labā 70 mačos viņš sakrāja 21 rezultativitātes punktu (8+13).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu