Argentīna un Čīle sasniedz "Copa America" ceturtdaļfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Argentīnas un Čīles futbola izlases pirmdien iekļuva Dienvidamerikas izlašu turnīra "Copa America" ceturtdaļfinālā.

Argentīna A grupas spēlē ar 1:0 (1:0) uzvarēja Paragvaju, izcīnot otro panākumu trīs mačos.

Uzvaras vārtus spēles desmitajā minūtē pēc Anhela di Marijas piespēles guva Alehandro Gomess. Argentīnieši vārtus guva arī pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē, taču aizmugures stāvokļa dēļ tie netika ieskaitīti.

Šī spēle īpaša bija Lionelam Mesi, kurš Argentīnas izlasē nu jau aizvadījis 147 mačus. Tikpat ir arī leģendārajam Havjeram Maskerano. Nākamajā mačā Mesi kļūs par visvairāk spēles izlasē aizvadījušo argentīnieti.

Otrā A grupas spēlē Urugvaja spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Čīli.

Eduardo Vargass Čīles izlasi vadībā izvirzīja 26.minūtē, bet izlīdzinājumu 40 minūtes vēlāk panāca vēl viens čīlietis Arturo Vidals, kurš pēdējais skāra bumbu, kas ielidoja viņa komandas vārtos.

Pēc trim aizvadītām spēlēm Argentīnai ir septiņi punkti, bet Čīlei par diviem mazāk. Abas izlases jau iekļuvušas ceturtdaļfinālā. Paragvaja seko ar trim punktiem divās spēlēs, viens ir Urugvajai, bet Bolīvija ir bešā.

No B apakšgrupas ceturtdaļfinālu jau sasniegusi mājiniece Brazīlija.

No dalības turnīrā atteikušās Kataras un Austrālijas izlases, kā rezultātā šogad "Copa America" noris ar desmit valstsvienību līdzdalību, kas sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas četras spēcīgākās izlases.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) pārcēla šā gada "Copa America" turnīru uz Brazīliju, jo Argentīnai tas atņemts Covid-19 uzliesmojuma dēļ, bet Kolumbijā izcēlušies nemieri. Rīkotājvalsts mainīta vien divas nedēļas pirms "Copa America" - Dienvidamerikas futbola čempionāta - sākuma.

Jau 20.maijā rīkotājvalsts statuss tika atņemts Kolumbijai, jo tur notika iedzīvotāju protesti pret Kolumbijas prezidentu Ivanu Duki.

Turnīrs norisināsies, kā plānots, no 13.jūnija līdz 10.jūlijam.

Šīs ir jau 47. "Copa America" sacensības. Pirmās notika 1916.gadā.

Visbiežāk uzvarētāju kausu virs galvas cēlusi Urugvaja - 15 reizes. Par vienu uzvaru mazāk ir Argentīnai, bet Brazīlija uzvarējusi deviņreiz.

Pēdējā "Copa America" turnīrā, kas tika aizvadīts 2019.gadā, Brazīlija finālā ar 3:1 uzvarēja Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu