Krievijas futbola izlases kapteinis kritizē komandu: Mēs esam vāji

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artjoms Dzjuba
Artjoms Dzjuba Foto: AFP/SCANPIX

Pēc neveiksmīgā snieguma Eiropas čempionātā Krievijas futbola izlasei bargu kritiku veltījis komandas kapteinis Artjoms Dzjuba, norādot uz spēlētāju vāju psiholoģisko sagatavotību.

Krievijas izlase noslēgusi dalību "Euro 2020" turnīrā ar diviem zaudējumiem un vienu uzvaru. Panākumu izdevās izcīnīt ar rezultātu 1:0 pret Somiju, bet neveiksmes piedzīvotas pret Beļģiju ar 0:3 un Dāniju ar 1:4.

Cīņā par iekļūšanu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā Krievijas futbolisti pirmdien Kopenhāgenā vairāk nekā 23 tūkstošu skatītāju klātbūtnē piekāpās mājiniecei Dānijai. Krievijas komandai vienīgos vārtus guva Dzjuba.

"Mēs psiholoģiski esam vāji. Mēs neprotam spēlēt pie tāda spiediena. Tik lieliska atmosfēra, viss it kā sanāk, bet tad sākam trīcēt, baidīties, panikot," kritisks bija Dzjuba.

"Eiropiešu mentalitāte ir tāda, ka viņi kaifo. Viņi spēlē un cīnās. Tikmēr mēs klūpam un paši sev atvedam zaudētus vārtus. Lūk, kur ir atšķirība."

Dzjuba arī vērsa uzmanību tam, ka uzbrukumā ir jāizmanto izdevības gūt vārtus, un lai tās izveidotu, ir jādodas vairāk uz priekšu, nevis atpakaļ.

"Šajā līmenī ir jārealizē ne tikai 100% izdevības, bet arī pusmomenti. Mūsu galvenā problēma ir tā, ka nespēlējam uz priekšu. Visas piespēles pārsvarā tiek dotas atpakaļ. Mūsu saspēles veidotājs ir vārtsargs."

Krievijas futbola izlase kopš PSRS sabrukuma vislabāko rezultātu Eiropas čempionātā uzrādījusi 2008. gadā, kad izdevās sasniegt pusfinālu, kur tika atzīts Spānijas pārākums.

PSRS triumfēja pašā pirmajā Eiropas čempionātā 1960. gadā, taču toreiz piedalījās tikai četras valstsvienības - Čehoslovākija, Dienvidslāvija un Francija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu